Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Svátek "slavili" krádežemi

LIBEREC - Na Liberecku zmizela dvě auta a jeden motocykl. 

Během státního svátku řešili policisté na Liberecku dvě krádeže vozidel a krádež motorky. Jedno z aut - BMW z roku 2001 - zmizelo během včerejšího dne z parkoviště v ulici Olbrachtova. Hodnota auta byla 220 tisíc korun.
Druhé z aut, VW Passat v modré metalíze, bylo odcizeno v Hrádku nad Nisou, v Dolním Sedle. Jeho odcizením vznikla majiteli auta škoda za dvěstě tisíc korun. K tomu si musel majitel připočítat ještě třináctitisícovou škodu - to byla hodnota věcí, které měl v autě uložené. A to gola sadu, akušroubovák, brýle, peníze a další věci.
Policisté na Vápence řeší krádež motocyklu Suzuki. Motorku ukradl neznámý zloděj v noci z 28. na 29. září 2009 z Volgogradské ulice, kde ho měl jeho majitel zaparkovaný před domem. Odcizením motorky mu vznikla škoda za 130 tisíc korun.
Při nahlášení těchto případů vyhlásili policisté po zmizelých autech i motorce celostátní pátraní. Ta zatím nebyla úspěšná a policisté na případech nadále pracují i ve spolupráci s kriminalisty. Všechny tři případy byly okvalifikovány jako trestný čin neoprávněné užívání cizí věci.
 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem