Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svátky si užívali také zloději …

LITOMĚŘICE – Nevydařený lup; O peněženku přišla; Chtěl si přilepšit 

Do čerpací stanice pohonných hmot na Štětsku se pokusil vloupat neznámý pachatel právě na Štědrý den. Do prodejny se chtěl dostat skleněnou výplní dveří. V její spodní části vytvořil otvor, ale do prodejny se mu vniknout nepodařilo. Oprava poškozených dveří vyjde majitele objektu na více jak 5 tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a pokusu krádeže vloupáním. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.
 

Dalším oznámeným případem, který přijali policisté ve Štětí, bylo vloupání do vozidla. Do osobního vozidla značky Peugeot zaparkovaného na odstavném parkovišti ve Štětí, vnikl neznámý lapka násilným způsobem. Nejprve se zřejmě pokoušel vozidlo odcizit celé, ale to se mu nepodařilo. Nakonec odešel s autobaterií a registrační značkou. Škoda je vyčíslena na 2500 korun a po pachateli policisté pátrají.
 

O peněženku přišla
Na Vánoce nebude v dobrém vzpomínat starší paní z Lovosic. Při dopoledních nákupech v obchodě si odložila peněženku na odkládací stolek u východu z prodejny. Zapomněla na ní, a když se na místo po chvíli vrátila, již zde nebyla. Žena tak přišla během chvilky o peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a o všechny své osobní doklady.
 

Chtěl si přilepšit?
Na Štědrý den si zřejmě chtěl přilepšit neznámý lapka krádeží v restauraci. Do restaurace na Úštěcku se dobýval mimo provozní dobu a po násilném překonání okna se mu podařilo dostat do vnitřních prostor. Odnesl si kovové mince v hodnotě 2 tisíc korun a kuřivo různých značek za více jak 7 tisíc korun. Ve věci již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a po pachateli pátrají.
 

27. 12. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem