Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Své partnerky napadali

MOST - Policie vykázala z bytů dva muže; Lapka ukradl osmery rifle a další 

 Další dva muže vykázala policie Územního odboru v Mostě za domácí násilí. V Litvínově řešili policisté napadení ženy v bytě. Útok proti ženě byl fyzický a žena při něm utrpěla drobné zranění. Policisté na místě šetřením zjistili, že muž není žádný beránek a ženu napadal již v minulosti, ale policie se tím dosud nezabývala. Vzhledem k tomu, že muž své útoky stupňuje a je agresivní, přistoupili policisté k zákonnému opatření a muže ze společného obydlí vykázali na deset dnů. Opustit bydliště, zdržet se vstupu do vymezeného prostoru a zdržet se styku a navazování kontaktu s ohroženou osobou musí i starší Mostečan, který včera policii vydal klíče od bytu poté, co byl na základě vyhodnocení bezpečnostních rizik vykázán ze společného obydlí. Muž měl dle šetření policie v noci na čtvrtek napadnout slovně a poté i fyzicky svou manželku, která vyhledala lékařské ošetření. Ani tento výtečník se k slabšímu pohlaví nechová zrovna galantně, ženu napadá opakovaně, intenzita útoků narůstá a jeho oběť si odnáší následky. Policisté se do bytu vrátili i včera a zkontrolovali, zda muž dodržuje podmínky vykázání. V letošním roce policisté na Mostecku vykázali již šest mužů a jednu ženu.


 

Ukradl osmery rifle

Žádným troškařem nebude 25letý muž z Mostu. Ten minulý měsíc ukradl osm dámských riflí v hodnotě vyšší jak deset tisíc korun. Mostečan přišel do obchodního domu v centru města ve večerní době, kdy se většina obchodů zavírá. Všiml se napůl stažené rolety a prázdného obchodu. Roletu podlezl a poté mezi zbožím popadl osmery kalhoty, které sroloval a s lupem nikým nepozorován z nákupního centra utekl. Policie odcizené oděvy již nezajistila, kde lup skončil, pachatel policistům nesdělil. Policejní komisař vynalézavému filutovi v těchto dnech sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže a vyšetřuje ho ve zkráceném přípravném řízení.


 

Dřeli se zbytečně

Dva muži odcizili na silnici I/13 poblíž kruhového objezdu u výjezdu na Teplice kanálové víko. Mostečané ve věku 25 a 27 let sbírali kov u popelnic, když si na silnici všimli kovového kanálového víka. Rozhodli se, že ho odcizí a zkusí ho zpeněžit ve sběrně surovin. Víko se jim podařilo bez velké námahy vytáhnout. Naložili ho na vozík, který měli s sebou, a poté pokračovali v cestě do města. Poblíž budovy policie narazili na policejní hlídku. Tu zajímalo, odkud dvojice kanálové víko vzala. Muži nakonec přiznali, že jej odcizili na komunikaci. Policisté jim oběma sdělili s ohledem na jejich kriminální minulost podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup v hodnotě 1 800 korun byl zajištěn.


 

Muž okradl chlapce o mobil

Poučení si zřejmě neodnesl z minulého trestu 27letý muž z Mostu. Ten okradl v Mostě na sídlišti Pod Šibeníkem mladíka o mobilní telefon. Chlapec u panelového domu seděl v podvečer se svým kamarádem na lavičce, když k nim přistoupil neznámý muž. Chtěl vědět, kolik je hodin. Když se mu dostalo odpovědi, tak ho napadlo, že chlapci ukradne mobil. Než se poškozený hoch nadál, pachatel mu mobil vytrhl z ruky a pelášil směrem ke kopci v ulici Pod Šibeníkem. Ačkoliv ho oba mladíci pronásledovali, zloděj byl rychlejší. Mobil policisté již nezajistili. Vypátrali zloděje a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pachatel, který byl za majetkový delikt potrestán loni a krást nepřestal, mobil údajně prodal neznámé osobě.


 

Lapka ukradl peníze a poškodil auto

Peníze našel v zaparkovaném autě neznámý poberta. Ten se do osobního automobilu vloupal tento týden v nočních hodinách v jedné litvínovské ulici. Odcizil z něj několik stovek korun a navíc poškodil světlo a okno u vozidla. Poškozený motorista vyčíslil hmotnou škodu na částku dvou tisíc korun. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.


 

Zloděj přišel pro zubní pasty

Touha po zářivém úsměvu zřejmě přivedla na scestí neznámého pachatele. Ten v jedné obci na Litvínovsku vnikl do prodejny, kde chtěl odcizit zubní pasty. Lapka se do objektu vloupal násilím a zboží nechal ležet v prodejně. Možná ho někdo vyrušil a tak raději rychle z místa utekl. Poškodil však zařízení objektu a jeho majiteli zanechal celkovou škodu ve výši šesti tisíc korun. Případ nyní šetří policisté obvodního oddělení.


 

Ze zahrady zmizelo nářadí

Různé nářadí, zahradní techniku a další věci si odnesl zatím nezjištěný lapka, který se tento týden v Mostě na zahradě jednoho objektu vloupal do zahradního domku a uzamčeného kontejneru. Poškozený majitel, který krádež zjistil, případ oznámil na mostecké obvodní oddělení Policie ČR a způsobenou škodu vyčíslil na celkovou částku deset tisíc korun.


 

Vůz našel poškozený

Škodu za dvacet pět tisíc korun zanechal pachatel, který notně poškodil cizí automobil. Vůz tovární značky Škoda stál zaparkovaný před domem v jedné obci na Litvínovsku tento týden v odpoledních hodinách. Nějaký vandal poškodil dveře, kapotu a poškrábal i lak auta. Motorista případ oznámil hamerské policii, která po pachateli přečinu poškození cizí věci pátrá.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. dubna 2011


 

vytisknout  e-mailem