Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svedla ho svodidla

DĚČÍN - Došplhali do cel; Lezl, kam neměl 

Jaké to je narazit automobilem do svodidel už ví od včerejšího dne jednadvacetiletý mladík ze Šluknovska. Této zkušenosti mohl být s největší pravděpodobností ušetřen, kdyby za volant usedl střízlivý. Policisté, kteří na místo nehody záhy dorazili, naměřili výtečníčkovi necelé dvě promile alkoholu v dechu, díky čemuž řidič získal ještě jednu poučnou zkušenost, a sice jaké to je být vystaven hrozbě až tříletého odnětí svobody. Tolik totiž trestní zákoník nabízí za ohrožení pod vlivem návykové látky, způsobí-li podnapilý navíc nehodu. Podezření z uvedeného přečinu si mladík vyslechl později na služebně ve zkráceném přípravném řízení a domů se odebral o řidičský průkaz lehčí.
 
 
Došplhali do cel
 
Do pokoje bývalého hotelu ve Varnsdorfu se v sobotu po hromosvodu vyšvihl trojlístek nenechavců. Překonali výšku přes čtyři metry, skočili na balkón, vypáčili dveře a celé patro bylo jejich. Pak se opět po hromosvodu vydali na další balkóny, kde otrhávali měděné parapety z oken a dveří. Kořist si v průběhu akce připravovali k odcizení na zahradě. Než však stačili barevný kov odnést, byli na místě policisté z hlídkového oddělení. Místo do sběrny se tak podívali do cely, kde pobyt zakončili vyslechnutím obvinění z krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Třicetiletá žena a dva muži ve věku třiatřicet a šestatřicet roků teď čelí hrozbě až dvouletého pobytu za mřížemi.
 
 
Lezl, kam neměl
 
Podezření z porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže vloupáním si včera na obvodním oddělení v Děčíně vyslechl dvaatřicetiletý muž. Ten měl téhož dne neoprávněně vniknout do domu v okolí Jílového, kde neoprávněně setrval. Pak měl ještě uvnitř napadnout dvě ženy a poničit květinovou výzdobu a žehličku. Událost se naštěstí obešla bez vážnějšího zranění a lékařského ošetření. Škoda na majetku včetně poničených dveří čítá něco přes sedm tisíc korun. Muži, kterého strážci zákona lapili o pár hodin později, teď hrozí až tříleté vězení.
 
 
 
 
16. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem