Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Svědomitému zloději hrozí až pět let

Vykradl rodinný dům a zapsal si to do deníčku. Tím dodal policistům důkaz sám proti sobě. 

V neděli, chvíli po devatenácté hodině přijali operátoři linky tísňového volání 158 oznámení o vloupání do rodinného domu v ulici Hořovského.
 
Díky tomu, že oznamovatel uvedl zlodějovu přibližnou trasu odchodu, a že byli policisté místního oddělení Řepy na místě během několika málo okamžiků, podařilo se podezřelého i s lupem vypátrat a zadržet v ulici Šedivého, tedy nedaleko místa činu.
 
Podezřelý na sebe policisty upozornil jednak tím, že jeho oděv odpovídal popisu, který uvedl oznamovatel a také tím, že v rukách třímal nemalou LCD televizi. Navíc měl na zádech batoh, který vypadal poměrně naditě.
 
Ke všem věcem třicetiletý muž uváděl, že je nedlouhou před policejní kontrolou koupil od neznámého dobrodince za velice výhodných podmínek, což ale samozřejmě nemohl doložit.
 
Pak ale přišlo rozuzlení, ze kterého nebyl kontrolovaný nijak nadšen. Policisté totiž v jeho batohu našli diář, ve kterém byla vepsána adresa právě vykradeného domu i se jménem poškozeného. Okradený se navíc dostavil na místo a všechny své věci hodnověrně identifikoval.
 
Zadrženému pak vyšetřovatel sdělil obvinění hned ze dvou trestných činů, a to krádež vloupáním a porušování domovní svobody. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 8. 2015

vytisknout  e-mailem