Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Svědomitý zloděj

LITOMĚŘICE - Vykradený objekt za sebou uzamkl; Zase okapy; Bral vše, co nalezl 

Do budovy zemědělského objektu u obce Vědomice vnikl počátkem měsíce března tohoto roku 24letý muž z Podřipska. Při vloupání odstranil visací zámek vrat budovy a po neodborné demontáži si odsud odnesl elektromotor za více jak 70 tisíc korun. Při odchodu byl svědomitý a vrata opět uzamkl nalezeným visacím zámkem. I přes to, že vrata vypadala nedotčená, na krádež se brzy přišlo. Policisté dotyčného zanedlouho vypátrali a mladík byl tento týden obviněn z trestného činu krádeže. Protože způsobil svým činem větší škodu, může ho podle trestního zákoníku postihnout až pětiletý trest odnětí svobody.
 

Zase okapy
Přímo v centru okresního města kradl opět neznámý sběrač kovů okapy. V průběhu týdne odcizil okapové svody a kolena v hodnotě 10 tisíc korun z budovy poblíž Mírového náměstí. Případem krádeže se zabývají litoměřičtí policisté.
 

Bral vše, co nalezl
V zimním období vnikl neznámý pachatel do jedné z chatek v rekreační oblasti u obce Poplze. Při vloupání poničil vstupní dveře do chaty a přilehlého sklepa a odcizil téměř vše, co nalezl. Kromě ručního a elektrického nářadí odnesl i kuchyňské potřeby, žehličku, holicí strojek, visací zámky, dalekohled, rybářské pruty a další věci. Celková škoda se vyšplhala na 24 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 

21. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem