Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Svému zaměstnavateli zpronevěřil peníze

LIBEREC - Jako zaměstnanec jedné liberecké přepravní společnosti zpronevěřil finanční prostředky, které získal z denního rozvozu zásilek. Jednalo se o částku 81 tisíc korun. 

Ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili liberečtí policisté podezření ze spáchání přečinu zpronevěra 46letému muži z Liberecka. Muž, coby zaměstnanec jedné liberecké přepravní společnosti zpronevěřil finanční hotovost, která mu byla svěřena jeho zaměstanavatelem. V pátek 11. dubna 2014  po pracovní době ve večerních hodinách neodevzdal zaměstnavateli částku 81 tisíc korun, kterou vybral od zákazníků po dvoudenním rozvozu zásilek společnosti. Tuto částku si ponechal pro vlastní potřebu a naivně si myslel, že mu tento tah projde. Rozhodně nečekal, že již druhý den bude sedět na policejní služebně.

Případ se podařilo objasnit policistům z obvodního oddělení Liberec - Vesec ve spolupráci s libereckými kriminalisty. Vzhledem k tomu, že muž způsobil svému zaměstnavateli větší škodu, hrozí mu nyní trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
14. dubna 2014

 

vytisknout  e-mailem