Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Světla, rychlost, telefony

NÁCHODSKO – S tím vším řidiči hazardují. 

Při dopravních kontrolách policisté mnohdy přistihnou řidiče při činnostech, které by za volantem rozhodně dělat neměli. A naopak, některé činnosti zapomínají či zanedbávají. Policejní hlídky v úterý 24. 1. 2017 nedbaly na mrazivé počasí a po celém náchodském regionu prověřily, jak tam řidiči v zimě jezdí.

pokutové blokyPokutové bloky/Ilustrační foto Policie ČR
A přestože se nejednalo o žádnou bezpečností akci, ale běžný výkon služby, policisté se nestačili divit.  Za 24 hodin policejní hlídky při vyplňování blokových pokut vystřídaly pestrou škálu provinění. Z celkem 24 přestupků za volantem toho dne vévodilo 8x nerespektování dopravních značek a 7x překročení nejvyšší povolené rychlosti, ve čtyřech případech řidiči neměli v pořádku osvětlení vozidla, z toho jedno bylo neosvětlené kolo (cyklistka v Jaroměři, kterou kontrolovali chvilku po půlnoci, si na cestu svítila pouze očima), čtyřikrát řidiči doplatili na telefonování za jízdy, jednou řidič špatně zajistil vozidlo, které se rozjelo od krajnice a způsobilo škody.

Kromě sto a tisícikorunových pokut zaplacených provinilci hned na místě, policisté několik přestupků postoupili k vyřízení do správního řízení. Tam provinilcům hrozí sankce v řádech vyšších.

por. Mgr. Eva Prachařová
25. 1. 2017 v 12.10

vytisknout  e-mailem