Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Světový pohár bude bez diváků

KRAJ VYSOČINA: Policisté budou dohlížet na veřejný pořádek a dopravu 

V Novém Městě na Moravě se ve dnech od 5. do 8. března uskuteční BMW IBU Světový pohár v biatlonu 2020. Protože se čtyřdenní sportovní klání uskuteční na základě výsledků jednání bezpečnostní rady státu a ochranného opatření vydaného dne 2. března ministerstvem zdravotnictví České republiky bez přítomnosti diváků, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina proto v úzké součinnosti s pořadateli akce přizpůsobilo novým podmínkám připravené bezpečnostní opatření. Do areálu nebude umožněn vstup žádným divákům

Policisté budou po celou dobu trvání světového poháru dohlížet na bezpečnost a plynulost v dopravě v nejbližším okolí Vysočina Arény a budou zajišťovat veřejný pořádek v Novém Městě na Moravě a jeho okolí, kde jsou ubytováni pořadatelé a sportovní výpravy.

Sportovci a jejich realizační týmy a také novináři se musí do areálu Vysočina Arény v Novém Městě na Moravě v jednotlivé soutěžní dny dopravit a poté zaparkovat svá vozidla, proto v okolí budou dohlížet na plynulost v dopravě hlídky dopravních policistů. Některých komunikací se bude týkat také dopravní omezení. Tyto komunikace budou viditelně opatřeny dopravními značkami.

Policejní hlídky budou provádět hlídkovou službu zejména v Novém Městě na Moravě a jeho bezprostředním okolí. Policisté budou plnit zejména úkoly na úseku ochrany bezpečnosti osob a majetku a budou se podílet na zajištění veřejného a místního pořádku, aby se podařilo zamezit páchání přestupků a trestných činů, a to také v místech ubytovacích kapacit.

Dopravní omezení :

Dopravní omezení se týkají některých vybraných silnic v Novém Městě na Moravě a jeho okolí. Všechny komunikace, kde dojde ke změnám v dopravním značení, budou řádně označeny dopravními značkami.

Úplná uzavírka silnice Nové Město na Moravě – Vlachovice (uzavřeno od autobusové zastávky u nemocnice až po obec Vlachovice. Objízdná trasa povede po trase:  Nové Město na Moravě  Maršovice – Rokytno – Kuklík – Sněžné – Krátká – Kadov – Fryšava pod Žákovou horou – Tři Studně – Vlachovice a opačně. Veřejná linková osobní doprava projede uzavírkou.

Příjezd na sjezdovku Harusův kopec je zajištěn pře obce Radňovice a Jiříkovice.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

3. březen 2020

vytisknout  e-mailem