Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Svou dívku napadl pěstí

Bruntál - a jiné události z okresu 

V úterý si vyslechl 35letý muž z Rýmařova podezření z přečinu výtržnictví. Toho se měl dopustit tím, že v Rýmařově ke konci května 2014 na chodníku před restaurací po menší rozepři fyzicky napadl svou mladistvou přítelkyni. Udeřil ji pěstí, fackami a tahal ji za vlasy. Dívka utrpěla otřes mozku a oděrky na zápěstích, kdy byla ošetřena a hospitalizována v nemocnici. V souvislosti se svým zraněním však poškozená nedala souhlas s trestním stíháním svého přítele a tak mu policisté nyní sdělili alespoň podezření pro výše uvedený trestný čin.  Muž se svého protiprávního jednání dopustil i přes skutečnost, že byl za obdobný skutek v minulosti odsouzen a nyní si odpykává svůj trest ve věznici. Teď mu hrozí až tři roky odnětí svobody.

 

Nalezený mobil nevrátil majiteli

Rýmařovští policisté zjistili, kdo nalezl ztracený mobil, nevrátil ho majiteli a nechal si ho pro svou potřebu. V těchto dnech sdělili podezření 19letému mladíkovi pro přečin zatajení věci. Toho se měl dopustit tím, že v polovině června v Břidličné nalezl mobilní telefon Sony Xperia v hodnotě 8 tisíc korun, který ztratil 27letý poškozený. Mobil si nechal, nevrátil ho majiteli a užíval ho dva měsíce pro svou potřebu. Policisté poškozenému následně mobil vrátili.

 

Vloupal se do prodejny textilu a odcizil gumičky do vlasů

Vrbenští policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu krádeže 21letému muži. Ten se měl protiprávního jednání dopustit tím, že dne 30. 6. 2014 ve Vrbně pod Pradědem na ulici Jesenická pod vlivem alkoholu poškodil dveře obchodu s textilem a vnikl dovnitř. Policejní hlídkou byl přistižen, jak vychází ze dveří obchodu a v ruce nesl gumičky do vlasů. Policisté ho zadrželi, při dechové zkoušce mu naměřili 2,18 promile alkoholu a střízlivěl na záchytné stanici. Následně prováděli výslechy svědků a dalších osob a po nutných policejních úkonech muži nyní sdělili podezření. Svým jednáním způsobil celkovou škodu přes 10 tisíc korun.

 

Seniorům ukradl 60 tisíc korun

Krnovští policisté šetří krádež v bytě seniorů, kde pachatel odcizil věci a peníze v hodnotě 60 tisíc korun.

Oči pro pláč zůstaly staršímu manželskému páru, který zjistil, že jim někdo ke konci srpna vnikl do bytu, který je v komplexu domu s pečovatelskou službou a odcizil jim hotovost ve výši přes 55 tisíc korun, kterou měli rozdělenu ve třech obálkách a zlaté šperky v hodnotě 5 tisíc korun.

 

Poškodil nádrže a ukradl benzín

Benzínu ze zaparkovaných vozidel se zachtělo neznámému pobertovi na konci srpna v Krnově na ulici Albrechtická. Poškodil nádrže dvou vozidel a odcizil v jednom případě 30 litrů a v druhém 10 litrů benzínu Natural. Krádeží způsobil škodu necelé dva tisíce a poškozením nádrží nejméně 16 tisíc.  

 

Rok pronásleduje svou bývalou přítelkyni

Z přečinů nebezpečného pronásledování, nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody v těchto dnech sdělili rýmařovští policisté podezření 35letému místnímu muži. Ten se měl své trestné činnosti dopustit tím, že od srpna 2013 do července 2014 v Rýmařově na různých místech opakovaně kontaktoval svou bývalou družku. Zasílal několik SMS zpráv denně a v nich jí vulgárně napadal. Při vzájemném kontaktu poškozené má také vyhrožovat ublížením na zdraví. Naposledy dne 13. 7. 2014 měl vniknout na pozemek rodinného domu, dostat se až na balkón v prvním podlaží objektu, bouchat na okno a vulgárně ženu napadat a vyhrožovat jí. Svého jednání se měl dopustit i přes to, že byl v minulosti za stejnou trestnou činnost již odsouzen. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do tří let.

 

V herně ukradla peníze z výherního automatu

Z přečinu krádeže byla ve středu 3. 9. 2014 policejním komisařem obviněna 29leté žena z Opavy. Trestné činnosti se měla dopustit tím, že dne 10. 8. 2014 v Krnově v herně na ulici Revoluční, kde pracovala, vyřadila a poškodila jeden z herních automatů, ze kterého odcizila přes 71 tisíc korun. Policistům se obviněná k trestné činnosti doznala, peníze použila pro svou potřebu.

 

Ze sběrny ukradl železo a mosaz

V jedné sběrně kov ukradl, v druhé odevzdal.

Krnovští policisté šetřením zjistili pachatele krádeže 220 kg mosazi a 50 kg železa z jedné ze sběren v Krnově. 21letému muži nyní sdělili podezření z přečinu krádeže.  Toho se měl dopustit tím, že v době od 3. do 4. 8. 2014 měl překonat oplocení areálu sběrných surovin na ulici Chářovská a odcizit celkem 220 kg mosazných trubek a 50 železných výztuží v hodnotě kolem 18 tisíc korun. Kov pak odevzdal do jiné sběrny na druhé straně Krnova. Policistům se muž po předložení důkazů k trestné činnosti doznal.

 

Z vozidla odcizil autorádio a profesionální utahovačku

Vloupání do vozidla Volkswagen Polo v Zátoru oznámil včera krnovským policistům 40letý muž. Prozatím neznámý pachatel poškodil v době od 2. do 3. 9. 2014 zámek automobilu a vnikl dovnitř. Z palubní desky vymontoval zánovní autorádio v hodnotě 1 400 korun. To mu však nestačilo a ze zavazadlového prostoru odcizil profesionální nářadí – utahovačku Hilthi v hodnotě přes 14 tisíc korun. Celková škoda přesáhla 20 tisíc korun.

 

Krádeže jízdních kol

Včera jsme přijali další oznámení o odcizení jízdních kol a to v Bruntále a ve Vrbně pod Pradědem. Ke krádežím došlo v průběhu včerejšího dne. 

V Bruntále na Uhlířské ulici se pachatel dostal do sklepních prostor jednoho z panelových domů a vnikl až do kolárny. Zde překonal zámek, kterým bylo zajištěno pánské trekové jízdní kolo Pells v hodnotě 15 tisíc korun, které odcizil.

K další krádeži došlo hned na vedlejší ulici Horní. Zde pachatel násilně vnikl do sklepa, ze kterého odcizil dámské krosové jízdní kolo Kellys a také jednu zimní a letní pneumatiku Barum. Škoda zde činí přes 10 tisíc korun.

 Ve Vrbně pod Pradědem pachatel odcizil dvě jízdní kola a v dalších dvou případech a to na ulici Jesenická a Družstevní se o to pokusil. Na ulici Husova vnikl do uzamčené sušárny v panelovém domě. Odcizil dvě pánská horská jízdní kola v celkové hodnotě 29 tisíc korun.

Policisté přivítají jakékoli informace, které by napomohly k dopadení pachatele či pachatelů. Zároveň opět upozorňujeme na všímavost obyvatel vzhledem k výskytu cizích osob v domě či blízkém okolí a na ostražitost při vpouštění neznámých osob do společných prostor svých domů.

 

komisař por. Bc. Tušková P.

4. 9. 2014 / skupina tisku a prevence Bruntál

vytisknout  e-mailem