Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Svou matku ohrožoval nožem

CHEBSKO – Chtěl po ní finanční prostředky. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V sobotu 25. května letošního roku měl obviněný muž vypáčit okno a vniknout do suterénu rodinného domu v Chebu, který vlastní jeho šestašedesátiletá matka. Po chvíli měl usnout na gauči v jedné z místností, kde ho o několik hodin později objevila právě jeho matka, která ho nakonec v domě nechala.

Po probuzení měl muž začít nožem ohrožovat svou matku, přitom jí vyhrožovat a chtít po ní, aby mu dala peníze nebo klíče od jejího vozidla. Poté ženu nutil, aby s ním jela k bankomatu a tam peníze vybrala, žena tak nakonec ze strachu o svůj život a zdraví učinila. Žádné peníze ale nevybrala, protože na účtu žádné finanční prostředky neměla. Poté měla jet žena společně se svým synem směrem k hraničnímu přechodu. Na parkovišti se měla snažit z vozidla utéct, ale to se jí nepodařilo. Následně začala křičet a pětadvacetiletý muž jí měl přiložit ruku na ústa a držet jí tam tak dlouho, než se jí začalo špatně dýchat. Po chvíli mu žena opět ze strachu vydala peníze ve výši několika stovek korun, které měla u sebe, a její syn z automobilu utekl.

Po tomto jednání měl muž ještě vniknout na pozemek domu v Chebu a odcizit pracovní obuv.

Případem se okamžitě začali zabývat chebští policisté a kriminalisté, kteří pětadvacetiletého muže po několika hodinách zadrželi.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva
29. 5. 2024

vytisknout  e-mailem