Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Svůj prohřešek chtěl vyřešit vypůjčenou identitou

NÁCHODSKO – Policisté však jeho záměr rychle rozšifrovali. 

Náchodští policisté vykonávající dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu se rozhodli v jednu hodinu ráno zastavit a zkontrolovat řidiče vozidla, který však na výzvu k zastavení nereagoval a naopak začal před hlídkou ujíždět. Policisté se okamžitě za tímto podezřelým autem rozjeli a snažili se jej zastavit, což se po chvilce podařilo.

Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která měla negativní výsledek. Test na drogy, prokázal přítomnost amfetaminu/metamfetaminu v jeho těle. Další jízda mu byla ze strany policistů zakázána. Během kontroly si hlídka všimla i bílé krystalické látky, kterou měl řidič v automobilu.

Muž nepředložil požadované dokumenty. Policisté při prověřování v evidenci přišli na to, že se jím uvedené údaje neshodují se záznamy, čímž zjistili, že se muž vydává za svého o tři roky staršího bratra a že nevlastní řidičské oprávnění.

Muž (33let) z Náchodska je podezřelý, kromě spáchání jiných přestupků, ze spáchání trestného činu poškození cizích práv, za což v případě prokázání viny hrozí až 2 letý trest.


por. Mgr. Lucie Konečná
26.1.2022, 9:30hod.

vytisknout  e-mailem