Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Syn pobodal otce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vyšetřovatel muži sdělil podezření z trestného činu. 

Spor mezi otcem a synem vyvrcholil pobodáním. Jednašedesátiletý muž tak skončil v nemocnici s pěti bodnými ranami. K této události došlo v sobotu 16. dubna v obci na Uherskohradišťsku.

Sobotní den si tráví každý po svém. Tak i čtyřiatřicetiletý muž tento den pojal odpočinkově v hospodě u piva. Večer se v alkoholovém opojení vrátil domů a zapnul si televizi. Hluk a hlasitost televize ale vzbudili otce, který ten den také něco popil. Proto šel synovi domluvit. Oba opilí muži se střetli v chodbě domu. Jeden držel v ruce nůž a druhý násadu od rýče.  Poté mezi nimi došlo nejprve k hádce a následně i k potyčce. Po chvíli byl jejich spor ukončen a šli spát. Otec si večer všiml, že je od krve, ale v té chvíli tomu nepřikládal žádnou vážnost. Ovšem ráno už pociťoval bolest, proto se nechal známým odvézt do nemocnice, kde se nechal ošetřit s pěti bodnými ranami na zádech a na nohou.

Na tuto událost si oba muži vzpomínají pouze matně. To ale nemění nic na závažnosti případu. Proto vyšetřovatel dnes čtyřiatřicetiletému muži sdělil podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Na ten zákon pamatuje trestní sazbou od tří až do deseti let.

Muž bude stíhán na svobodě. Policisté v tomto případě využili institutu vykázání na deset dní ze společného domu a na rozhodnutí o vykázání budou dohlížet.

19. dubna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

 

vytisknout  e-mailem