Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Syn přivedl matku do problémů

LIBERECKO - Na svou matku uzavřel smlouvu o zavedení elektrického proudu. Zaplatil pouze jednu splátku, vše ostatní nechal na nic netušící matce. . . . 

Občas se stávají případy, kdy nás nemile překvapí a raní osoba velmi blízká. O podobném zklamání může hovořit 64letá žena, které způsobil problémy její vlastní syn. Před několika lety si sjednal smlouvu na odběr elektrické energie v nebytových prostorách. Do ní ovšem použil veškeré osobní údaje své matky, která ovšem o její existenci neměla nejmenší tušení. 38letý syn v těchto nebytových prostorách pobýval celkem bez problémů. První zálohu ve výši dva tisíce korun zaplatil a pak vše bylo na nic netušící matce. Vše nemohlo dopadnout jinak, než že se do problémů dostala právě matka povedeného syna. Vůči společnosti ČEZ jí totiž vznikl dluh, který narostl do desetitisíců. Žena bez jakéhokoliv svého přičinění dluží přes sto tisíc korun a hrozí jí i exekuční řízení.

Matka se proto kromě toho, že se potýká se způsobenými dluhy, obrátila i na policisty a podala na syna trestní oznámení. Policisté mu na základě všech zadokumentovaných skutečností sdělili podezření z přečinu poškození cizích práv, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
17. 5. 2013

vytisknout  e-mailem