Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Syna vykázali z bytu

LOUNY - Soustavně napadal svého otce, policisté jej vykázali... 

Ve čtvrtek navečer oznámil na tísňovou linku policie 63letý občan ze Žatecka, že jej jeho syn neustále slovně napadá a vyhrožuje fyzickou újmou na zdraví. Policisté zjistili, že synovo jednání se opakuje a stupňuje a jeho otec má tak oprávněné obavy z možného fyzického napadení. Uvedené jednání 25letého aktéra vyhodnotili jako rizikové a splňující znaky domácího násilí. Proto jej na 10 dní vykázali ze společného obydlí. Případem se i nadále zabývají.

Prodával marihuanu

Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy obvinil policejní komisař 21letého mladíka ze Žatce. Obviněný nejméně od července minulého roku prodával na různých místech v Žatci marihuanu. Uvedenou drogu distribuoval za úplatu několika mladíkům v desítkách případů. Dotyčnému za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Je stíhán na svobodě.

Zpronevěřil stovky tisíc korun

Dvaapadesátiletého muže z Podbořanska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zpronevěry. Této trestné činnosti se dopustil jako společník jedné podbořanské firmy, když odebral v druhé polovině minulého roku stavební materiál s úmyslem tento nezaplatit a tím se obohatit na úkor někoho jiného. Následně převzatý a nezaplacený materiál užil na prováděných stavbách, kdy mu vše bylo investorem zcela uhrazeno, přesto poškozené společnosti za dodané zboží nezaplatil a tímto úmyslným jednáním si přisvojil cizí věc. Způsobená škoda byla vyčíslena na 717 746 Kč. Vyšetřování je vedeno na svobodě. Pokud soud obviněného uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Ze sluneční elektrárny zmizely kabely

Policisté šetří krádež desítek metrů měděných kabelů z areálu sluneční elektrárny v Žiželicích. Neznámý pachatel tam v minulých dnech prostřihl pákovými kleštěmi drátěné oplocení a následně vnikl na pozemek. Odcizil cca 140 metrů měděného kabelu v hodnotě 30 000 Kč. Další škodu, asi za 5 tisíc korun, způsobil poškozením pletiva. Po pachateli policie pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. října 2010

vytisknout  e-mailem