Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ta se činila

DĚČÍN - Nákup se dostal do nepovolaných rukou; Neprojel 

Obvinění z krádeže vloupáním a poškození cizí věci si od rumburských kriminalistů včera vyslechla devětadvacetiletá žena. Nedávno měla totiž vniknout na pozemek s chatkou v okolí a odcizit zde lavice, poličky, plastová okna, elektroinstalaci, střešní krytinu, palubkové obložení a zastřešenou terasu. Připočteme-li ještě škodu na vyražených vstupních dveřích, dostaneme částku okolo padesáti tisíc korun. Teď jí za to hrozí až dvouletý pobyt za branami nápravného zařízení.
 
 
Nákup se dostal do nepovolaných rukou
 
Do konfliktu se zákonem se v těchto dnech dostala čtyřiačtyřicetiletá žena, která nedávno ve Velkém Šenově neodolala volně položené igelitové tašce s nákupem, kterou majitelka právě neměla na očích, a zmocnila se jí. Krom zboží tak získala ještě peněženku s hotovostí, doklady a mobilní telefon. Nejdříve to vypadalo na přestupek, ale škoda byla nakonec vyčíslena na více než pět tisíc korun. Včera byla výtečnice na služebně odměněna podezřením z krádeže, které jí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení. To obnáší hrozbu až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Neprojel
 
Do stavu vylučujícího způsobilost k řízení motorových vozidel se minulý týdne propil pětadvacetiletý mladý muž. Přesto ale usedl za volant a jel si pro malér. Na Teplické ulici ho totiž ke kontrole zastavila policejní hlídka. Strážci zákona během ní provedli opakovanou dechovou zkoušku s výsledkem pod hranicí dvou promile. Včera si za to z obvodního oddělení odnesl podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní zbývá tváří v tvář hrozbě až ročního odnětí svobody přemýšlet, jestli by bývalo nebylo lépe počínat si zodpovědně.
 
 
 
11. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem