Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tabákové výrobky kradli ve velkém

KUTNOHORSKO – Rozkrytí rozsáhlé trestné činnosti ve spolupráci s krajskými vyšetřovateli. 

Krajská a kutnohorská kriminálka odhalila koncem května letošního roku po předchozím operativním rozpracování skupinu 11 osob podezřelých z krádeží tabákových výrobků v podniku v Kutné Hoře.

Zadržení těchto osob proběhlo koordinovaně ve stejný okamžik, s využitím Zásahové jednotky Středočeského kraje. Do akce bylo zapojeno přes sto policistů.

Policisté provedli celkem 28 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. Zajistili tabákové výrobky různých značek v celkové hodnotě necelé 4 mil. korun a finanční prostředky ve výši 1.300 000,-Kč. Touto činností se čtyři obviněné osoby mohly nezákonně obohatit za poslední rok až o 4 milióny korun. U dalších obviněných bude tato částka teprve vyčíslena.

Jejich dalším zájmem byla i jiná trestná činnost, která vyšla najevo během vyšetřování. Kriminalisté zajistili indoor pěstírny konopí, konkrétně 12 pěstebních stanů, ve kterých bylo nalezeno 170 kusů vzrostlých rostlin a 5 kg usušeného konopí. Vyšetřovatelé v rámci realizace také zajistili dvě osobní vozidla.

Devíti osobám bylo sděleno obvinění. Sedmi osobám z trestného činu krádeže. Jedné osobě z trestného činu podílnictví a jedné osobě z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Vyšetřování osob je vedeno na svobodě. V případě prokázání viny hrozí obviněným tresty odnětí svobody od dvou do osmi let. Kriminalisté na případu stále pracují.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
8. června 2017

vytisknout  e-mailem