Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tachovští dopravní policisté měli napilno

TACHOVSKO – Za víkend evidují třináct dopravních nehod. Jedná se o srážky se zvěří, havárie i nehody se zraněním. Ve dvou případech byly dechové zkoušky na alkohol pozitivní.  

     Tachovští dopravní policisté během víkendu vyjížděli ke třinácti dopravním nehodám, při kterých bylo devět osob zraněno. Vzniklá škoda přesáhla 400 000 korun. Ve dvou případech navíc policisté zjistili, že je řidič pod vlivem alkoholu. Obě tyto nehody se staly v neděli krátce po sobě.   
     V prvním případě řídil 50letý muž osobní vozidlo Ford v obci Hošťka. Při couvání na místní komunikaci narazil zadní částí vozidla do zaparkovaného auta značky Škoda Fabia. Policisté s řidičem, který nehodu způsobil, provedli dechovou zkoušku. Její výsledek byl pozitivní, přístroj naměřil 2,78 promile alkoholu, opakovaným měřením pak 2,74 promile alkoholu. K tomu řidič policejní hlídce sdělil, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Zda je jeho tvrzení pravdivé, ukáže až provedený rozbor odebrané krve. Celkovou vzniklou škodu policisté odhadli na 6 000 korun.
     Ve druhém případě se jednalo o nehodu, která se stala mezi Svatou Kateřinou a Přimdou. Po komunikaci jela ve směru na Přimdu 45letá řidička s osobním vozidlem Škoda Fabia. Z dosavadního šetření vyplývá, že žena při projíždění levotočivé zatáčky vlivem silné opilosti nezvládla řízení a vyjela vlevo mimo komunikaci, kde havarovala v silničním příkopu. Provedená dechová zkouška byla u řidičky pozitivní, přístroj naměřil 3,15 promile alkoholu, opakovanými měřeními pak byly zjištěny hodnoty 2,63 a 2,60 promile alkoholu. Z místa byli žena i její 38letý spolujezdec převezeni na ošetření do nemocnice, kde byla řidičce odebrána krev za účelem zjištění přesné míry ovlivnění alkoholem. Celkovou vzniklou škodu policisté odhadli na 40 000 korun.
     Oběma nehodami se i nadále zabývají.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
21. 9. 2015

vytisknout  e-mailem