Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tachovští kriminalisté byli úspěšní

TACHOV – Minulý týden kriminalisté zadrželi 30 letého muže a 26letou ženu. Oba distribuovali pervitin.  

     Na základě dlouhodobého šetření a zjišťování informací zadrželi kriminalisté minulou středu, tj. 24. 4. 2013, dvě osoby z Tachovska, které byly podezřelé z distribuce omamných látek. Podezřelý muž byl zadržen v tachovské Okružní ulici, kde zastavil s vozidlem. Poté se však dal na útěk, a tak policisté použili donucovací prostředek, konkrétně varovné výstřely ze služebních zbraní. Ženu pak zadrželi v místě jejího trvalého bydliště. Následující den policejní komisař zahájil trestní stíhání, kdy 30letého muže obvinil ze spáchání pokračujícího zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, 26letou ženu obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     Na základě dlouhodobého a intenzivního šetření a ze získaných informací kriminalisté zjistili, že obviněný muž měl od prosince loňského roku prodávat nejméně 13 osobám pervitin a v době zadržení u sebe přechovával jeden sáček s obsahem bílé krystalické látky o celkové hmotnosti 6,5 gramu včetně obalu. Provedený test detekoval přítomnost metamfetaminu.
     Obviněná žena měla pervitin prodávat již od počátku dubna loňského roku nejméně 4 osobám, přičemž jedné z nich minimálně osmnáctkrát. Navíc před zadržením řídila osobní vozidlo Fiat, přesto, že jí městský úřad vyslovil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do února roku 2014.     
     Oba policistům doznali, že sami omamné látky užívají. Muž byl již za uvedený čin v minulosti již odsouzen. Nyní se nachází ve vazbě, o které minulý týden rozhodl soud.
     Muži za jeho trestnou činnost hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody na dvě léta až deset let a ženě hrozí mimo jiné trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
2. 5. 2013
 
 

vytisknout  e-mailem