Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Táhl policistu

Nový Jičín - chytl policistu za košili a ujížděl s ním  

Z dopravního přestupku a snaze policisty věc s řidičem vyřešit se stala málem nešťastná událost.

V pondělí 29. srpna krátce po 20 hodině večerní v Příboře zastavil policista ve služební uniformě v obchůzkové službě řidiče osobního vozidla, který se dopustil přestupku v dopravě. Vyzval jej k prokázání své totožnosti a předložení dokladů k řízení vozidla.  Řidič odmítl s policistou spolupracovat s tím, že se nejedná o pravého policistu.
Ačkoli byl policista řádně ustrojen ve služební uniformě s povinnými doplňky a prokázal se mu také služebním číslem na odznaku, řidič trval na svém a z místa se snažil odjed. Začal s vozidlem pomalu couvat. Ani přes další výzvy policisty k zastavení vozidla nereagoval. Po otevření levých předních dveří vozidla policistou jej uchopil pod krkem za košili a řemen brašny a současně se rozjel vpřed.  Po odejetí cca 5 m se podařilo policistovi vytrhnout ze sevření. Řidič pak pokračoval v jízdě a z místa činu rychle odejel směrem na Frýdek-Místek.

Včerejšího dne 23letý řidič policistům uvedl, že v danou chvíli jednal zkratovitě, za což se policistovi velice omlouvá. Své jednání zdůvodnil problémy v podnikání a vypjatou situací v osobním životě. 

Policisté jednání řidiče prověřují s podezřením ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě.  Za uvedené jednání může být řidič potrestán odnětím svobody až na čtyři léta.

por. Mgr. Petr Gřes

1.9.2011

vytisknout  e-mailem