Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tajemná minulost

DĚČÍN - Tajemná minulost; Pokažený výlet; Motorová truhlice ukrývala poklad; Do vězení se mu nechtělo 

Tajemná minulost
 
DĚČÍN – Jedna z děčínských základních škol připravila pro své návštěvníky koncem května  překvapení. Během probíhající rekonstrukce na stavebního dělníka z půdy zamrkaly lidské ostatky. Přivolaný soudní lékař, soudě podle stavu nálezu, zhodnotil jejich stáří na několik stovek let. Věc byla včera policií uzavřena a nebožtíkovi byl dopřán odpočinek na klidnějším místě.
 
Pokažený výlet
 
DĚČÍN – Zaparkovali svou černou  Octávii v blízkosti malebné vísky Ostrov a odešli do lesů vůkol. Ve voze ke své smůle nechali své sportovní vybavení a než se vrátili, zmizelo vše rukama neznámého chmatáka neznámo kam. Horolezci přišli o majetek v hodnotě 11.400,- Kč a  za opravu poškozeného auta jeho majitel ještě zaplatí pět a půl tisíce. Výtečníkovi za jeho vydařený lup hrozí v případě dopadení, nejen peněžitý trest, ale i uhrazení škody a až několikaletý pobyt za mřížemi.
 
Motorová truhlice skrývala poklad
 
DĚČÍN – Jak velkou dávku adrenalinu musel vynaložit včera během noci neznámý vejlupek, který z neuzamčeného Favoritu odcizil velký balík peněz,  se dozvíme asi jedině z jeho úst. Okradený muž zanechal  motorového oře na volně přístupném dvoře svému osudu od včerejšího  odpoledne. Když se k němu dnes ráno vrátil, zjistil, že mu z něj zmizely přes dvě desítky tisíc českých korun. Děčínští policisté zahájili šetření, na jehož konci může na šikulu čekat obvinění z trestného činu krádeže a různé druhy trestů, jenž umožňuje trestní zákon.
 
Do vězení se mu nechtělo
 
 DĚČÍN – Osmatřicetiletý filuta z Děčína se přes půl roku vyhýbal trestu. Za své nezbedné chování v minulosti obdržel pobytový poukaz v hotelu s mřížemi. Ovšem tato vidina dovolené ho evidentně nelákala. Nástupu se všemožně vyhýbal. Leč spadla klec a během policejní kontroly byla totožnost muže odhalena. Muž cestoval přímou linkou do vězení. Na jeho konto mu tak ještě přibyl trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 
Děčín 14.7.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem