Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tak dlouho se chodí...

PELHŘIMOVSKO: Mladík si vybíral provozovny v Pelhřimově.  

Pelhřimov -  Pelhřimovští kriminalisté zadrželi teprve devatenáctiletého mladíka, který má na svědomí několik únorových a březnových vloupání do provozoven v Pelhřimově.
Pachatel se většinou do vnitřních prostor prodejen dostával tak, že rozbil výlohu nebo skleněnou výplň okna či dveří dlažební kostkou nebo úlomky betonu. Z prodejny pak odnesl hlavně finanční hotovost, ale nepohrdl ani cigaretami.
     
    Počátkem února se vloupal v Nádražní ulici do prodejny ZVEREX krmiva. Kamenem rozbil skleněnou výplň, prohledal kancelář, ale protože nenašel peníze, tak zase odešel.
    V druhé polovině února si vyhlédl prodejnu s rybářskými potřebami v ulici Třída Legií. Betonovým úlomkem rozbil opět skleněnou výplň okna, ale ani zde nepochodil. Peníze nenalezl a navíc se spustilo zabezpečovací zařízení.
    O několik dní později, s úmyslem odcizit cigarety a finanční hotovost, se pokusil vniknout za pomoci kladiva do Trafiky ve Friedově ulici. Odstranil hliníkové lišty v zadní části trafiky, udělal otvor do plechu v téže části, ale dál již nic neodcizil.
    Počátkem března v ulici V. Petrů rozbil úlomkem betonu vstupní dveře do prodejny textilu a zde se mu podařilo odcizit finanční hotovost a cigarety různých značek. V téže době se ještě vloupal do provozovny kadeřnictví v ulici Na Příkopech. U kadeřnictví vykopl skleněnou výplň okna, provozovnu prohledal, ale nic neodcizil.
     Osudným se stalo mladíkovi vloupání do Obchodního domu Michal, prodejny s textilem v ulici Palackého. Pachatel dlažební kostkou rozbil vstupní dveře. Z prodejny poté odcizil finanční hotovost, baterie a poškodil protipožární dveře. To však již byla pachateli na stopě hlídka policistů z obvodního oddělení a přímo na místě činu jej zadržela.
    Policejní komisař sdělil mladíkovi obvinění z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Mladík se k uvedeným případům přiznal. Celková škoda na poškozeném zařízení byla vyčíslena na téměř 29.000 korun, škoda na odcizených věcech na dalších 9.000 korun.
  
        Po sdělení obvinění a výslechu byl mladík propuštěn na svobodu. Bohužel, jeho "záliba" ve vloupání ho neopustila. Koncem minulého týdne byl policisty opět zadržen. V Poděbradově ulici pomocí dlažební kostky rozbil okno u provozovny kadeřnictví. Provozovnu prohledal a odcizil finanční hotovost ve výši 800 korun.
Policejní komisař mu rozšířil sdělení obvinění ještě o další trestný čin a sice nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V lednu letošního roku nejméně ve třech případech daroval v Pelhřimově jiné osobě marihuanu. V únoru pak směnil zatím s neznámou osobou 10 g marihuany za dva mobilní telefony. Pachatel je i nadále vyšetřován na svobodě.
 
por. Bc. Hana Kotková, komisař
23. března 2011
 
 
 

vytisknout  e-mailem