Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tak to prostě nejde

VSETÍNSKO: Ve Vsetíně zmizelo neuzamčené kolo. 

V noci z pátku na sobotu v centru Vsetína zmizelo jízdní kolo za patnáct tisíc korun. Případ řeší vsetínští policisté jako trestný čin krádež. Nemuselo se tak stát, kdyby poškozený byl alespoň trochu opatrný.

V pátek kolem desáté večer vyrazil do jedné z restaurací v centru Vsetína místní třiatřicetiletý muž. K přesunu z domova užil své horské kolo. To potom opřel o zeď restaurace v prostoru její zahrádky. Kolo ani neuzamknul a šel si užívat. Po odchodu z restaurace před jednou ráno, zjistil, že kolo na svém místě není, a nenašel ho ani nikde v okolí. Věc oznámil na policii. Jedná se o pánské horské kolo v kombinaci barev černá, žlutá, zelená. Vybavené odpruženou vidlicí, led světlem a zadní blikačkou. Majitel si jej cení na patnáct tisíc korun.

Ne zřídka se stává, že lidé usnadňují práci zlodějům. Na své věci si nedávají pozor anebo je řádně nezabezpečují. U krádeží jízdních kol je tomu také tak. Z necelých třiceti letošních případů v okrese Vsetín, kdy terčem zlodějů bylo jízdní kolo, je tento již čtvrtým případem, kdy majitel kolo při odložení vůbec nezajistil.

 

4. dubna 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem