Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Takhle se za volant neusedá!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řídili pod vlivem alkoholu i bez řidičáku. 

Během uplynulých dnů měli potřebu řídit pod vlivem alkoholu hned tři řidiči. V pátek 1. února hodinu po poledni zastavila policejní hlídka devětačtyřicetiletého řidiče vozidla Škoda Octavia. Muž zrovna projížděl ulicí 1. května v Uherském Brodě. Po kontrole dokladů policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,43 promile alkoholu. Navíc v dostupné evidenci zjistili, že muž má až do dubna příštího roku vysloven zákaz řízení. Nyní je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za což mu hrozí až dvouleté vězení.

V ten samý den po deváté hodině večer zastavili uherskobrodští policisté dalšího řidiče, který vykazoval známky opilosti. Sedmadvacetiletý muž za volantem vozidla Audi nadýchal 1,85 promile a přiznal, že před jízdou notně popíjel.

V neděli zastavila policejní hlídka v Bánově třetího opilého řidiče. Muž za volantem Citroënu nadýchal 2,19 promile alkoholu. I on přiznal, že před jízdou popíjel.

Policisté řidičům zakázali další jízdu a zároveň jim zadrželi řidičské průkazy. Za řízení pod vlivem alkoholu jim hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

Se zákazem řízení se zřejmě bude nějakou dobu potýkat i sedmatřicetiletý muž, který v sobotu dopoledne brázdil silnice v Uherském Brodě. Po zastavení ho policisté vyzvali, aby předložil řidičský průkaz. To ale neudělal, protože žádný nikdy nevlastnil. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

4. února 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem