Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Taková nehoráznost

DĚČÍN - Čtyři krimi na konec týdne.... 

Skvělou práci odvedli včera policisté v Krásné Lípě. Podařilo se jim lapit osmnáctiletého mladíka bezprostředně poté, co dopoledne na náměstí v Chřibské v nestřeženém okamžiku sebral sedmasedmdesátileté paní igelitovou tašku s léky a peněženkou. S kořistí stihl uběhnout zhruba dvě stě metrů, než ruka zákona zasáhla. Ve zkráceném přípravném řízení si pak vyslechl podezření z krádeže na osobě. Teď mu hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. Odcizené věci se policistům podařilo zajistit.
 
 
Krádež nevyšla
 
Noční krém za necelých devět stovek padl včera večer v jedné děčínské drogerii do oka pětatřicetileté ženě. A ta, přesto, že byla v posledních třech letech za takový čin souzena a riskovala až tříletý pobyt za mřížemi, zboží odcizila a prošla pokladnami bez zaplacení. Zastavila ji však prodavačka a malér byl na světě. Dohru měl případ na obvodním oddělení, kde si ve zkráceném přípravném řízení vyslechla podezření z krádeže.
 
 
Zaplatila - doplatila
 
Dalším, kdo doplatil na svou důvěřivost a předem zaplatil zboží nabízené na internetové aukci, je osmnáctiletá dívka z okolí Benešova nad Ploučnicí. Chtěla pořídit notebook a má pouze mínus deset tisíc korun. Dodnes neviděla ani peníze ani laptop. A to se rozhodně nevyplatí. Po podvodníkovi pátrají místní policisté.
 
 
Bojler
 
Do neobydleného domu v Jiříkově se v uplynulých dnech vloupal neznámý poberta. Pak vypáčil dveře od koupelny a uvnitř se pak zmocnil elektrického bojleru. Ten odnesl společně s krbovou vložkou, kterou poté sebral o patro výš. Zanechal po sobě škodu ve výši necelých deset tisíc korun. Na případu pracují policisté z Rumburku.
 
 
 
 
10. února 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem