Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Taktické cvičení AMOK

TEPLICKO - Policisté v Krupce procvičovali zásah proti nebezpečnému pachateli a další zprávy. 

Taktické cvičení AMOK

    Ve středu dopoledne proběhlo v Krupce  taktické cvičení policistů Územního odboru Teplice s pracovním názvem „AMOK – aktivní střelec“. Při řešení této mimořádné události je cílem najít a eliminovat ozbrojeného nebezpečného pachatele, přezkoušet schopnost policistů adekvátně reagovat v podobných krizových situacích, nebo prověřit komunikaci a  dojezdové časy všech spolupracujících složek integrovaného záchranného systému na označené místo činu.

    Modelová situace byla směřována do objektu Masarykovy základní školy v Krupce. Na základě oznámení na tísňovou linku, že se ve škole střílí, byly na místo vyslány veškeré volné policejní hlídky v okrese, konkrétní postupy a činnosti zúčastněných složek na místě nebudeme z taktických důvodů specifikovat.

 

Půjčky nesplácí

     Až pětileté vězení hrozí 24letému muži, který se podvody obohatil o téměř 180 tisíc korun. V průběhu loňského roku uzavřel s několika nebankovními společnostmi poskytujícími půjčky úvěrové smlouvy na různě vysoké částky. Už v době, kdy smlouvy uzavíral, však věděl, že nebude schopen svým závazkům dostát, jelikož jeho náklady převyšovaly jeho příjmy, navíc měl splácet ještě řadu předchozích úvěrů, které si vzal v minulosti. Muž byl obviněn z přečinu podvodu, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

 

Ze sklepa zmizelo kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v suterénu domu v Teplicích. Ze sklepních prostor tam odcizil pánské horské kolo v hodnotě deset tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu maximálně dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradené auto

     Osobní vozidlo zaparkované na bílinském sídlišti vykradl zatím neznámý zloděj. Po rozbití bočního okénka se do auta vloupal a odcizil z něj autorádio a kufřík na nářadí, celkovou škodu majitel vozidla vyčíslil na deset tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až dva roky vězení, pátrají.

 

Zloděj odnesl sekačky i hračky

     Kůlnu v zahrádkářské kolonii v Novosedlicích vykradl zatím neznámý zloděj. Po odstranění visacích zámků se vloupal dovnitř a odnesl si dětské elektrické auto, travní sekačky, čerpadlo, nářadí, různé dětské hračky a další věci za téměř 14 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

 

 

8. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem