Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Taktické cvičení složek IZS v Tanvaldu

JABLONECKO – V rámci taktického cvičení prvosledové hlídky policistů zasahovaly v areálu základní školy proti aktivnímu střelci. 

Dnes dopoledne se v Tanvaldu v areálu Základní školy v ulici Sportovní uskutečnilo taktické cvičení složek IZS, v rámci kterého policisté zařazeni v prvosledových hlídkách zasahovali proti aktivnímu střelci.

Cíly tohoto cvičení bylo vyhledání a zneškodnění pachatele,4 procvičení koordinace zasahujících policistů, komunikace, spolupráce, zajištění objektu pro bezpečný vstup záchranářů ke zraněným osobám, transport zraněných osob z areálu a provedení kontroly celého objektu. Policisté do tohoto cvičení zapojili také strážníky tanvaldské městské policie, kteří se s nimi podíleli na zajištění příjezdových komunikací v bezprostřední blízkosti školy. Samozřejmě z taktických důvodů nemůžeme k detailům modelových situací, postupům a činnosti zasahujících policistů na místě poskytovat více informací. Naše poděkování ovšem také v tuto chvíli patří pracovníkům a dobrovolníkům jabloneckého a tanvaldského Českého červeného kříže, kteří se podíleli nejen na přípravě tohoto taktického cvičení, ale také se ho i aktivně zúčastnili.

Závěrem můžeme konstatovat, že nacvičováním zákroků v mimořádných situacích policisté zcela jistě zvyšují svoji připravenost a neustále zdokonalují předávání informaci nejen mezi sebou, ale také i směrem k ostatním složkám Integrovaného záchranného systému.

14. 5. 2024
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem