Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Taktické cvičení v objektu ČEPS

Dnes proběhne v rozvodně Chodov společnosti ČEPS součinnostní cvičení. Cílem cvičení bude ověřit schopnosti jednotlivých složek při útoku proti přenosové energetické soustavě. 

rozvodně Chodov společnosti ČEPS dnes proběhne součinnostní cvičení Vyjednavač 2023 pod záštitou Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kterého se účastní všechny složky integrovaného záchranného systému a Městská policie hlavního města Prahy. Jedná se o taktické cvičení s nácvikem spolupráce při řešení mimořádné události včetně koordinace bezpečnostních postupů se zaměstnanci společnosti. Při cvičení dojde k simulovanému útoku na elektrickou rozvodnou soustavu a následnému policejnímu zákroku proti pachatelům. Důležitou úlohu budou hrát především pražští vyjednavači, kteří se budou snažit vzniklou situaci vyřešit. 

Součástí každého cvičení je samozřejmě i důkladná dokumentace a následné vyhodnocení. Každý jednotlivý krok proto sledovali zkušení hodnotitelé a také dokumentační skupina.

Hlavním úkolem cvičení bude prověřit spolupráci jednotlivých složek IZS, flexibilitu útvarů, rychlost zásahu a v neposlední řadě i taktiku celého zásahu. Samotné vyhodnocení bude trvat několik následujících dnů.

„Jsem rád, že na cvičení můžeme participovat se společností ČEPS, kdy tato spolupráce je na vysoké úrovni. Všichni ze zde zasahujících jsou profesionály ve svých oborech, kteří se na obdobné zásahy pravidelně připravují. Cílem tohoto cvičení je však prověřit spolupráci jednotlivých složek IZS, flexibilitu útvarů, rychlost zásahu a v neposlední řadě i taktiku celého zásahu. Řešení těchto mimořádných situací je velmi složitý proces a proto je velice důležité prostřednictvím takových cvičení vyzkoušet připravenost složek IZS,“ říká ředitel Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy  plk. Mgr. Petr Matějček

„Vyjednavači patří z dlouhodobého hlediska mezi naše pravidelná součinnostní cvičení. Jeho prostřednictvím si ověřujeme spolupráci našich kolegů se složkami integrovaného záchranného systému při řešení modelové mimořádné situace. Dosud se tato spolupráce vždy jevila jako příkladná,“ říká bezpečnostní ředitel ČEPS Martin Bílek. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 18. 8. 2023

vytisknout  e-mailem