Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tančil při krádeži peněženky

Kamerové záznamy zachytily kuriózní případ krádeže peněženky z recepce hostelu. 

Policisté z Místního oddělení Žižkov pátrají od 10. dubna po neznámém mladíkovi, který kuriózním způsobem odcizil z recepce hostelu v Husitské ulici peněženku, a jeho jednání se podařilo zachytit na kamerový systém. Ze záznamů je zřetelně vidět, jak do budovy pomalu vstoupil muž, opatrně za sebou zavřel hlavní dveře a pak doslova dotančil k pultu recepce, kde v tu chvíli nebyl nikdo ze zaměstnanců. Chvíli se rozhlížel, pak předvedl do kamery další ze svých tanečních prvků a odešel do vedlejší místnosti. Za pár vteřin ale prošel kolem recepce k další místnosti a tam spatřil kabelku. Z ní vytáhl peněženku s doklady s minimální hotovostí a z hostelu odešel. Manažerce ubytovacího zařízení tak způsobil škodu jen pár stokorun.
 
Policisté však tohoto mladíka podezřívají z trestného činu krádeže a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což mu v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení.
 
K popisu hledaného muže:
Muž je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 175 centimetrů, štíhlé postavy. Má tmavou pleť a tmavé krátké vlasy. Oblečený byl tmavě modrých džínů a modré mikiny na zip s kapucí. Jakékoliv informace k hledanému mladíkovi přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 24. 4. 2013

vytisknout  e-mailem