Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Taneční představení na oddělení služební kynologie

HRADECKO - Handicapované děti z příměstského tábora navštívily oddělení služební kynologie a na řadu přišel i psí tanec. 

Centrum PROINTEPO připravilo pro handicapované děti z Hradce Králové příměstský tábor plný zážitků. Po exkurzi hasičské stanice a prohlídce popelářského vozu zavítali 24.08.2023 nadšení návštěvníci i na oddělení služební kynologie na Pouchově. Kpt. Stanislav Koráb připravil pro děti nabušený program, který bavil malé návštěvníky, ale i jejich asistenty. Jako první se předvedla nstržm. Nikola Škubníková s fenkou Exi. Společně předvedly dog dancing a vysloužily si nejen bouřlivý potlesk, ale i velký obdiv. Následovala ukázka speciálních kynologických činností a sami diváci mohli pomáhat s uschováním předmětů, které služební psi vyhledávali. Děti se dozvěděly, že pes sloužící ve službách Policie ČR nevyhledává jen drogy a jiné návykové látky, ale je vycvičen i k vyhledávání výbušnin, nebo třeba k detekci akcelerantů hoření. Závěr patřil ukázce zajištění agresivního pachatele. Služební pes musí být dokonale vycvičen nejen k povelu ,,chyť´´, ale i ,,pusť´´. Simulovaný zákrok dopadl dobře. Pachatel byl dopaden a čtyřnohý hrdina si vysloužil odměnu v podobě jeho oblíbené hračky.

Policejní psovodi připravili pro děti i malé/velké překvapení na konec. Dva tříměsíční policejní nováčci Izy a Meggy se přišli s dětmi pomazlit a pohrát.

Krásné dopoledne vykouzlilo úsměv na tvářích všem zúčastněným. Ať už přišli po svých, přijeli na invalidním vozíčku, nebo přiběhli po čtyřech.

por. Bc. Leona Špičanová

24.08.2023

Odkazy do noveho okna

1 psovodi1

1 psovodi1 

Detailní náhled

2 psovodi2

2 psovodi2 

Detailní náhled

3 psovodi3

3 psovodi3 

Detailní náhled

4 psovodi4

4 psovodi4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem