Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval a neplatil

TEPLICE - Hrozí mu tři roky vězení; Žena prodávala pervitin, muž marihuanu...  

Tankoval a neplatil
     Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto přísloví padne jako ulité na případ 19letého mladíka, který na benzínových čerpacích stanicích tankoval pohonné hmoty a ujížděl, aniž by zaplatil.
     Policisté evidují pět takových případů, kterých se dopustil v okrese Teplice. V průběhu prosince na různých benzínových čerpacích stanicích natankoval do svého auta benzín v celkové hodnotě téměř šest tisíc korun, placením se však nezatěžoval. Policisté nakonec totožnost muže zjistili, jednotlivé škody sečetli a jeho jednání kvalifikovali jako přečin krádeže, ze kterého mu včera sdělili podezření.
     Vzhledem k tomu, že byl loni v říjnu odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody, hrozí mu v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.
 
Žena prodávala pervitin, muž marihuanu
     Policisté dopadli další dva dealery, kteří na Teplicku prodávali drogy. Jednačtyřicetiletá žena po dobu jednoho roku prodávala v teplické herně několika drogově závislým osobám téměř denně pervitin. Byla obviněna z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
     Stejný trest hrozí i 24letému muži, který asi rok v menších obcích na Teplicku prodával zájemcům marihuanu, kriminalisté zadokumentovali přibližně třicet jednotlivých prodejů, i on už byl obviněn.
 
Krade jako straka
     Až tříleté vězení hrozí 28letému recidivistovi, který byl v posledních dnech opakovaně přistižen při krádežích zboží obchodech. V neděli odpoledne odcizil v drogerii v centru Teplic ústní vodu, hned další den v prodejně potravin ukradl 5 balení kávy za více jak 700 korun. Ve středu po obědě se do prodejny vrátil a odcizil další dvě balení kávy, k tomu „přibral“ i balení smažených brambůrků, opět byl ale dopaden obsluhou. V minulosti několikrát trestanému muži policisté sdělili podezření z přečinu krádeže a ve lhůtě 48 hodin bude eskortován k soudci.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě mělo dojít 22. ledna 2015 v době od 07:30 do 16:40 hodin v Teplicích, ul. Mostecká. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla pravděpodobně při couvání poškodil zaparkované vozidlo značky Volvo a z místa nehody ujel, aniž by splnil zákonnou povinnost uloženou zákonem. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 23. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem