Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval a neplatil

LITOMĚŘICE – Hrozí mu až dvouleté vězení; Penzion vybílil; Nevydařená dovolená 

Od 24. února tohoto roku policisty v litoměřickém okrese zaměstnával neznámý řidič, který tankoval pohonné hmoty u různých čerpacích stanic v okrese a bez placení odjížděl. Nezákonného jednání se dopouštěl opakovaně se stejným vozidlem a celkem odcizil benzín za více než 7 tisíc korun. Na základě operativního šetření se podařilo případ v krátké době objasnit. 23letý muž z Litoměřicka se k činům doznal a tento týden mu policisté na základě zjištěných informací sdělili podezření z trestného činu krádeže. Hrozí mu až dvouleté vězení a trestní stíhání mladého muže probíhá na svobodě.

Penzion vybílil

Až pětileté vězení hrozí 33letému muži z Lovosic, který se obohacoval prodejem cizího majetku. Od počátku tohoto roku si přivlastnil nejméně v šesti případech vybavení a různé předměty z jednoho litoměřického penzionu, kde byl ubytován. Odcizené věci odvážel do různých bazarů a zastaváren i mimo okres a utržené finanční prostředky užíval pro svou potřebu. Celkem odcizil předměty a vybavení penzionu za více než 100 tisíc korun. Část odcizených věcí se podařilo zajistit a Lovosičan byl tento týden obviněn z trestného činu krádeže.

Nevydařená dovolená

Dosud neznámý pachatel přislíbil na základě telefonické dohody poškozenému ubytování v jednom horském penzionu. Po vzájemné domluvě mu poškozený zaslal na bankovní účet osmitisícovou zálohu. Rozčarování se dostavilo po příjezdu na místo uvedeného pobytu. V penzionu se poškozený dozvěděl, že ubytování není domluveno a neznámý zprostředkovatel mu již nezvedal telefon. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají.
 

Litoměřice, 5. 3. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem