Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval a neplatil

TEPLICKO - Ujel bez placení a navíc má zákaz řízení; Recidivista stále krade... 

Tankoval a neplatil

     Z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn 35letý muž, který v polovině dubna v Bílině na benzínové čerpací stanici natankoval benzín za více jak dva a půl tisíce a ujel, aniž by za pohonné hmoty zaplatil. Policisté podezřelého muže, který už byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, vypátrali, navíc se ukázalo, že má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Obviněného recidivistu může soudce v případě uznání viny poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

Recidivista stále krade

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 32letému recidivistovi, který kradl zboží v obchodech. V úterý po poledni ukradl v supermarketu v centru Teplic osm lahví aperitivu za téměř dva a půl tisíce korun, které si schoval do batohu a bez zaplacení prošel pokladní zónou. Neutekl ale daleko, dohonili ho pracovníci ostrahy, kteří lapku předali policistům. Ti mu navíc prokázali, že koncem května odcizil v teplické prodejně drogerie šampony a deodoranty za necelých tisíc korun, muži, který se teprve letos v březnu vrátil z vězení a navíc už je odsouzen i k dalšímu 14měsíčnímu trestu odnětí svobody, kam dosud nenastoupil, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Z balkonu zmizelo kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl na balkon panelového domu v Teplicích. Pachatel vyšplhal do téměř třímetrové výšky, roztáhl zasklení balkonu a následně z něj ukradl dětské jízdní kolo a dvě koloběžky, škoda byla vyčíslena na téměř čtyři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

 

Vykradená restaurace

     Restauraci v centru Teplic navštívil včera v noci nezvaný „host“. Neznámý pachatel se vloupal do podniku, ze kterého si odnesl trezor s finanční hotovostí, notebook, několik kartonů cigaret a nepohrdl ani lahvemi kvalitní whisky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř padesát tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději za spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.

 

 

16. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem