Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval a neplatil

MOST - Na autech měl kradené registrační značky; Zloději se hodil i invalidní vozík. 

Firemní kartu využil k soukromým nákupům, nechal si peníze určené pro jiného
Policie v Mostě minulý týden zahájila stíhání 60letého muže z východních Čech. Ten měl jako řidič jedné firmy v Praze neoprávněně použít svěřenou platební kartu firmy a poté provedl několik transakcí na nákup věcí u různých obchodníků v Mostě v hodnotě 10 000 korun. Další škodu ve výši 5 tisíc korun měl způsobit tím, že mu byla svěřena finanční částka, kterou měl předat další osobě jako část mzdy, což neučinil a ponechal si ji pro vlastní potřebu. Muž byl obviněn z přečinu zpronevěry.

 

Neznámý poberta poškodil plachtu u kamionů
Případ přečinu poškození cizí věci šetří obrničtí policisté. Neznámý pachatel minulý týden pravděpodobně v noci na sobotu vnikl na oplocený pozemek firmy v jedné obci na Mostecku a tam poškodil plachty dvou zde stojících návěsů, které prořízl nezjištěným předmětem. Poškozená firma vyčíslila hmotnou škodu na částku 40 000 korun.

 

Tankoval a neplatil, na autech měl kradené registrační značky
Policie v Mostě obvinila z trestných činů násilí proti úřední osobě, krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky 40letého muže z Lounska. Podle policie měl muž v období 14 dnů nejprve v obci na Chomutovsku odcizit ze zaparkovaného vozidla registrační značky, které si umístil na své vozidlo tovární značky Ford. Následně přijel na čerpací stanici a tam si natankoval benzin a ujel bez zaplacení. Jiný den v Mostě ho chtěla zastavit hlídka policie při řízení vozu Ford, na znamení k zastavení nereagoval, ale přidal na plynu. Při jízdě měnil směr jízdy, policejní vůz vybržďoval a nakonec havaroval. Obviněný má vysloven zákaz řízení a měl pozitivní test na metamfetamin. Další případ se stal v okrese Kladno, kde přijel tankovat a na vozidle Opel měl registrační značky, které měl odcizit z auta v Litvínově. Odčerpal 61 l benzinu a bez placení odjel. Naposledy kradl v jiné obci na Kladensku, kde si natankoval do nádrže a do kanystru 64 l benzinů, za který nezaplatil. Obviněný je nyní ve výkonu trestu odnětí svobody pro obdobnou činnost. Obě vozidla si půjčil od známých a na ně nainstaloval kradené registrační značky.

 

Zloděj kradl v suterénu domu, odnesl i invalidní vozík
Policie v Mostě přijala oznámení o krádeži vloupáním do sklepních kójí v mostecké části Podžatecká. Neznámý pachatel minulý týden vnikl do suterénu domu a poté se násilím dostal do dvou sklepních kójí. Z jedné odcizil letní pneumatiky v hodnotě 20 tisíc korun, z druhé si vybral nářadí a hodil se mu i skládací invalidní vozík. Poškozený odhadl, že mu krádeží vznikla škoda ve výši 19 tisíc korun.

 

Na čokoládách si nepochutnal
Čokolády zřejmě miluje 38letý muž z Mostu. Koncem týdne zavítal do jednoho mosteckého supermarketu. V oddělení se sladkostmi si vybral osm čokolád, které si zastrčil pod bundu a poté prošel bez placení přes pokladny. Na místě byl zadržen pracovníky ostrahy, kteří si krádeže všimli. Muž skončil na policejním oddělení. Lup mu byl odebrán. Policisté mu předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Už v minulosti Mostečan kradl a byl za to odsouzen

 

 

Nprap. Ludmila Světláková
Most 13. dubna 2016

 

 

 

vytisknout  e-mailem