Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval a neplatil

MOST - Policie ho vypátrala; V baru kapsář okradl hosta; Chomutovan řídil pod vlivem drog. 

Hbité prsty kapsáře se činily v baru
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní vypátrali muže, který měl okrást jiného. Ke krádeži došlo druhý týden v květnu v jednom mosteckém baru. Tam byl přítomen poškozený muž jako host, když po několika hodinách přítomnosti zjistil, že mu kdosi z kapsy oděvu odcizil nepozorovaně peněženku s hotovostí a platební kartou. Poškozený záhy přišel i na to, že pomocí jeho karty někdo platil za nákup v obchodě. Policisté na základě šetření sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 28letému Mostečanu. Poškozený utrpěl škodu ve výši 7 800 korun. Kde skončily peníze a doklady, podezřelý neuvedl.

Tankoval a neplatil, řídil, ač nesměl
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 35letého muže ze Žatce. Muž měl ve dvou případech tankovat pohonné hmoty a neplatil za ně. V prvém případě v Mostě natankoval benzin za 315 korun a poté odjel, aniž by provedl úhradu. Stejně si počínal o pár týdnů později, kdy přijel k čerpací stanici v Mostě v jiném vozidle a do nádrže si načerpal 56 litrů nafty za dva tisíce korun. I od této pumpy ujel bez zaplacení. Policisté provedeným šetřením zjistili, kdo vozidla řídil a navíc vyšlo najevo, že muž má vydaný zákaz řízení všech motorových vozidel a také nemá čistý trestní rejstřík, neboť byl již za krádež odsouzen. Nyní se obviněný nachází ve vězení, kde si odpykává trest za jiný delikt.

Řídil pod vlivem drog
Policie v Mostě obvinila z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 36letého řidiče z Chomutova. Muž měl v Mostě v ulici Františka Halase řídit osobní vozidlo značky BMW a byl kontrolován policisty hlídkové služby. Motorista se na výzvu podrobil testu na zjištění přítomnosti návykový látek, který byl pozitivní na drogy. Řidič se podrobil i lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Toxikologickým vyšetřením byla prokázána přítomnost metamfetaminu.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. května 2019

vytisknout  e-mailem