Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tankoval, ale neplatil

Tábor – Planá nad Lužnicí – Potrestán může být až tříletým trestem odnětí svobody. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Situace, kdy řidič u benzínové čerpací stanice natankuje palivo a bez placení ujede, šetří policisté stále častěji. Nezřídka je vůz osazen jinými, většinou kradenými registračními značkami z jiného automobilu a pachatelé se i různě maskují. Přesto se policistům postupně daří tyto řidiče identifikovat, vypátrat a následně postavit před spravedlnost.  
Jedním z důvodně podezřelých je i muž (33) z Tábora, který ve dvou zatím prokázaných případech natankoval u benzinové čerpací stanice v Plané nad Lužnicí a bez placení odjel. V prvém případě naplnil nádrž osobního vozidla tovární značky Kia Sorento, ve druhém pak Audi A6 Avant. Způsobil tím škodu v celkové výši 4 200 korun. V jeho případě se však nejedná o pouze přestupkové jednání. Muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem a jeho trestní rejstřík je již bohatě popsán.
Trestní zákoník pak hovoří jasně. „Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a byl za obdobný čin (uvedený v odstavci 1 uvedeného paragrafu) v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta“.
Pachatele ustanovili a vypátrali policisté místně příslušného Obvodního oddělení Sezimovo Ústí. Případ zpracují ve zkráceném přípravném řízení. Mladý muž by tak opět mohl v době čtrnácti dnů stanout před soudem, který rozhodne o jeho potrestání.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
4. dubna 2013
 
 

vytisknout  e-mailem