Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval benzín

LITOMĚŘICE – Ujížděl bez placení; Spravedlnosti neutekl; Neviděli jste zloděje? 

V průběhu měsíce srpna zaměstnával policisty neznámý řidič, který do nádrže svého vozidla tankoval pohonné hmoty u čerpacích stanic a odjížděl bez placení. Oznámení o krádeži pohonných hmot přijali z Litoměřicka, Roudnicka i Lovosicka. Nakonec se podařilo neznámého řidiče vypátrat lovosickým policistům. Dotyčným je 24letý muž z Ústecka, který postupně navštívil 5 čerpacích stanic v litoměřickém okrese, kde natankoval pohonné hmoty za více než 8 tisíc korun. Nezákonného jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobný čin v nedávné době pravomocně odsouzen. Dále vyšlo najevo, že řídil vozidlo, ačkoliv má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě soudem uznané viny hrozí Ústečanovi až tříleté vězení.
 

Spravedlnosti neutekl
Až tři roky může strávit za mřížemi 32letý muž z Mladé Boleslavi, který si chtěl přivydělat sběrem železného šrotu. Pro železné předměty vnikl v pondělí v dopoledních hodinách na oplocený pozemek u Roudnice nad Labem. Při přehazování železných předmětů přes oplocení pozemku byl vyrušen majitelem a z místa utekl. Neuplynula ani hodinka a muž z Mladoboleslavska se ocitl v rukou roudnických policistů. Ti zjistili, že zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Neviděli jste zloděje?
Na desetiminutovou nepřítomnost u svého zavazadla doplatil poškozený muž z Roudnicka. V pátek 25. 10. okolo 15.30 hod. si v Roudnici nad Labem v ul. Poděbradova odložil svou aktovku a nevěnoval jí patřičnou pozornost. Toho využil neznámý lapka a v nestřeženém okamžiku sáhl do tašky a odnesl si notebook v hodnotě 24 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají. Uvítají také pomoc případných svědků, kteří se v uvedené době pohybovali v Poděbradově ulici. Jakékoliv informace související s případem oznamte na nejbližší policejní služebnu nebo linku 158. Děkujeme.
 

Litoměřice, 31. 10. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem