Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval, neplatil

CHOMUTOV - Dvakrát přišel k benzínce s kanystrem a utekl, Nejdříve v baru, pak i na pumpě, Vandal ve škole.... 

Tankoval, neplatil
Z krádeže je podezřelý 28letý muž z Blatna. Policisté prokázali, že to byl on, kdo v červnu přišel k benzínové čerpací stanici ve městě s plastovým kanystrem. Do něj natankoval pohonné hmoty a z místa bez řádného zaplacení utekl. Své jednání zopakoval i v červenci. Za benzín opět nezaplatil, za sebou zanechal celkovou škodu přesahující jeden tisíc korun. Uvedeného jednání se dopustil, ačkoli byl pravomocně za krádeže odsouzen Okresním soudem Chomutov již v loňském roce.

Nejdříve v baru, pak i na benzínce
Policisté z Vejprt vyšetřují jednání místního 47letého muže. Nevhodně se choval nejdříve v místním baru, kde napadal hosty a obsluhu. Po vyvedení ven odešel na benzínku, kde obtěžoval personál a přítomného zákazníka. Policisté provedli dechovou zkoušku, která prokázala, že jednal pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,97 promile. Jeho jednání muži zákona vyhodnotili jako výtržnictví. Za uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

Vandal ve škole
Opuštěný objekt základní školy v Chomutově navštívil neznámý vandal. Za tělocvičnou poškodil dřevěné stoly s lavicemi, postříkal a poničil fasádu objektu, pomaloval stůl a rozlámal plastový kompostér. Škoda se vyšplhala na 13 tisíc korun.Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, mají pro něj připraveno obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Do sloupu, stromu i do koše
První srpnový den projížděl s vozidlem VW Passat 27letý muž z okresního města ulicí Bezručova. Rychlou jízdu pravděpodobně nezvládl, vyjel mimo komunikaci na chodník a pokračoval dál. Na chodníku pak narazil do sloupu veřejného osvětlení, pak do vzrostlého stromu a nevynechal ani odpadkový koš. Dopravní policisté následně provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 1,46 a 1,5 promile. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz, navíc policisté zjistili, že svůj život ohrozil i tím, že se za jízdy řádně nepřipoutal. Muž je podezřelý z trestného činu
ohrožení pod vlivem návykové látky.

3. srpna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz


 

vytisknout  e-mailem