Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tankoval zdarma

LITOMĚŘICE – A nejen to...; Doklady padělal; Zloděj na lodi 

Na konci srpna tohoto roku si u jedné lovosické čerpací stanice natankoval plnou nádrž benzinu a ujel bez placení 24letý muž z Ústecka. Policisté následně zjistili, že mladík usedl za volant vozidla přesto, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2014. A nejen to! Zákon totiž neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestné činy, za které může jít až na tři roky do vězení. mladý muž se podle trestního zákoníku dopustil trestných činů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

Doklady padělal
Až pět let může strávit za mřížemi 46letý muž z Podřipska, který si neoprávněně vylepšoval svou finanční situaci. V období od července 2012 do června 2013 pobíral dávky státní sociální podpory, přičemž padělal doklady prokazující platby za energie, které nikdy nehradil. Tímto způsobem si vylepšoval svou finanční situaci a uváděl v omyl poskytovatele dávek. Částka, kterou získal nezákonným způsobem, přesahuje 90 tisíc korun. Dotyčnému bylo sděleno podezření z trestného činu podvodu, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.

Zloděj na lodi
Během víkendu odcizil neznámý pachatel ze zakotvené lodi motor. Ke krádeži došlo zřejmě v nočních hodinách nedaleko obce Křešice na kotvišti na řece Labi. Pachatel násilným způsobem překonal uzamčení motoru a po přeříznutí palivové hadice si odnesl motor v hodnotě 30 tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.


Litoměřice, 21. 10. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem