Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Taška v autě zřejmě přilákala zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel rozbil okénko a odcizil kabelu položenou na podlaze před předním sedadlem. 

Včera v poledne zaparkoval devětačtyřicetiletý muž u smuteční síně na hřbitově v Kroměříži automobil Volvo a poté se společně se svým bratrem vydal k rodinnému hrobu. Když se během čtvrt hodiny vraceli zpět, uslyšeli houkání alarmu vozidla a následně zjistili, že je rozbité okénko pravých předních dveří. Uvnitř vozu chyběla taška s vínem, kterou tam bratr řidiče ponechal na podlaze před předním sedadlem. Oba muži proto vyběhli hřbitovní branou ven a v dálce u obchodního domu uviděli muže v tmavé bundě, který na rameni nesl ukradenou tašku. Když na něj zavolali a rozběhli se za ním, muž položil tašku na zem a začal prchat podél obchodu směrem k ulici Moravská, po chvíli se však pronásledovatelům ztratil z dohledu.
Škoda, kterou zloděj způsobil poškozením okna vozidla, byla vyčíslena na deset tisíce korun. 
Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež a poškození cizí věci, nyní pátrají policisté z kroměřížského obvodního oddělení. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Tašky, kabelky a různá zavazadla ponechaná uvnitř vozu jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
8. dubna 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem