Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Taška z nákupního vozíku zmizela

KROMĚŘÍŽSKO: Stačila chvilka nepozornosti. 

Včera krátce před polednem přišla o svou kabelku dvaapadesátiletá žena, která se vydala do jednoho z obchodních domů v Kroměříži. Nejprve si vzala vozík a pak vešla do obchodu. Po celou dobu nakupování nesla tašku přes rameno. Pouze v úseku se zeleninou kabelku odložila do dětského sedátka nákupního košíku, otočila se k regálu a vybírala brambory. Tato činnost ji netrvala déle jak minutu. Když poté chtěla uložit zboží do vozíku, zjistila, že kabelka je pryč. Zloděje při krádeži ani nezahlédla. Přišla tak navíc o peněženku s finanční hotovostí, o platební kartu, osobní doklady i svazek klíčů. Škoda, kterou pachatel tímto jednáním okradené ženě způsobil, byla vyčíslena na bezmála šest tisíc korun.
Případem se nyní zabývají kroměřížští policisté. Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, pátrají. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Opětovně apelujeme na občany, aby byli ostražití a v místech většího výskytu lidí věnovali zvýšenou pozornost svým věcem a neponechávali je volně odložené bez dozoru. Dále doporučujeme nenosit s sebou vyšší finanční hotovost a cennosti schovávat u sebe ve vnitřních kapsách.
Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.
 
14. června 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem