Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tašky na řídítka nepatří!

VSETÍNSKO: Policisté šetří pád chlapce z jízdního kola.  

Sedmnáctiletý mladík se včera odpoledne zranil při jízdě na kole. Hoch si nešťastně pověsil na řídítka igelitovou tašku, která se mu při jízdě dostala mezi přední vidlici a kolo, čímž se přední kolo zablokovalo a chlapec spadl z jízdního kola na zem. Nehoda se stala při jízdě z prudkého kopce od centra obce Hutisko-Solanec ve směru do Vigantic. Podle všeho se mladík vracel z koupaliště, protože v igelitové tašce vezl ručník, plavky a slaměný klobouk. Místo doma však skončil hospitalizovaný v nemocnici, kam ho z místa nehody dovezla rychlá záchranná služba. Mladíka našli ležet na zemi poblíž jízdního kola náhodní svědci, kteří mu přivolali rychlou záchrannou službu. Podle zasahujících dopravních policistů měl chlapec štěstí, že měl na hlavě přilbu a způsobená zranění snad nebudou tak vážná.
 
Možná se to ani nezdá, ale mladík z Rožnova p. R. porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích právě tím, že vezl na řídítkách tašku. Zákon totiž říká, že cyklista nesmí vozit na kole předměty, které by znesnadňovaly řízení jízdního kola. Za tento přestupek jsme mu uložili blokovou pokutu. Dechová zkouška ukázala, že mladík nebyl pod vlivem alkoholu. 
 
Určitě si už nejednou každý všiml, že především starší lidé často mívají řídítka doslovně „ověšená“ různými taškami ať už igelitovými nebo jinými. Je nutno podotknout, že tašky na řídítkách jízdního kola mohou být velmi nebezpečné a mnohdy zapříčit vážné pády z kol, tak jak je například popisováno v případě dopravní nehody sedmnáctiletého chlapce, která byla úplně zbytečná. 
 
 
21. srpna 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Havárie cyklisty

Havárie cyklisty 

Detailní náhled

Havárie cyklisty

Havárie cyklisty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem