Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Telefon ukradl z otevřené kabelky

JABLONECKO - V jedné z prodejen v Tanvaldě zloděj využil příležitosti, kdy jedna z nakupujících žen měla na rameni zavěšenou otevřenou kabelku. Z ní jí ukradl mobilní telefon. 

V úterý 30. května odpoledne krátce po páté hodině dosud neznámý pachatel v prodejně Lidl v Tanvaldě ukradl mobilní telefon z otevřené kabelky, kterou měla poškozená žena v té době zavěšenou na rameni. Odcizením mobilního telefonu značka Aple S5 způsobil jeho majitelce škodu ve výši 5.000,- Kč, čím se dopustil trestného činu krádeže, za jehož spáchání mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

V souvislosti s tímto případem opakovaně upozorňujeme občany, aby si své osobní věci v průběhu nákupů v řadě různých obchodu více hlídali a nedávali příležitost zlodějům, kteří se v nich pohybují. Své osobní věci je samozřejmě důležité si pečlivě střežit na všech místech, kde dochází k většímu pohybu osob – na ulici, v obchodech i v dopravních prostředcích hromadné dopravy. V těchto situacích stále platí to, že obezřetnost se vyplatí.


1. 6. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem