Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Telefonní automaty terčem zloděje

LOUNY - Byly vykradeny v Lubenci a v Podbořanech 

Ve středu brzy ráno vykradl telefonní automat na náměstí T. G. Masaryka v Podbořanech neznámý pachatel. Nezjištěným předmětem vypáčil kryt přístroje, dostal se do jeho útrob a poté společně s kasou odcizil finanční hotovost ve výši 795 Kč (celková škoda odcizením včetně kasy = 2 625 Kč). Poškozením automatu způsobil škodu několikanásobně vyšší, částka byla odhadnuta na 23 211 Kč.  

K další vloupačce do telefonního automatu došlo takřka ve stejnou dobu v Chýšské ulici v Lubenci. Zloděj se dovnitř přístroje dostal podobným způsobem jako v prvním případě. Odcizil plastovou kasu s obsahem finanční hotovosti v celkové hodnotě cca 4 000 Kč a na poškozeném automatu způsobil škodu za 23 211 Kč.

Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže a poškození cizí věci a po pachateli či pachatelích pátrají.

Požár ve Stebně

Ve středu dopoledne vypukl požár v jednom rodinném domě ve Stebně na Podbořansku. Oheň poškodil skleněné výplně v oknech a dveřích, dále poničil okenní rámy, dřevěné dveře, zdi a elektroinstalaci. Ke škodám rovněž došlo na chodbě domu a na schodišti. Požár přijel likvidovat Hasičský záchranný sbor Podbořany a pomáhali mu dobrovolní hasiči z Kryr. Naštěstí se při požáru ani při jeho likvidaci nikdo nezranil. Příčina je předmětem dalšího šetření, ale jednou z pravděpodobných verzí je závada v komínovém tělese. Předběžně byla škoda odhadnuta na 200 000 Kč.

Ze sklepa zmizel snowboard i lyže

Dosud nezjištěný pachatel se vybavil na hory nezákonným způsobem. Z úterý na středu vnikl do jednoho bytového domu v ulici Náměstí v Lubenci a poté se vloupal do jedné ze sklepních kójí. Odcizil čtyři páry lyží a jeden snowboard, čímž způsobil škodu za bezmála dvacet tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Z voliéry ukradl ptáky

Již od začátku listopadu šetří policie případ krádeže 21 kusů kanárů z voliéry na pozemku jednoho objektu v Tuchořicích na Lounsku. Tehdy neznámý pachatel u jedné z voliér vystříhal drátěné pletivo, dostal se do vnitřních prostor a poté odcizil uvedený počet exotického ptactva v celkové hodnotě 4 200 Kč. Policisté následně zjistili, že skutek má na svědomí ještě ne 18letý mladík z Lounska, kterému policejní komisař sdělil obvinění z trestného činu krádeže a vyšetřuje jej na svobodě. Ptáky se již zajistit nepodařilo, mladý zloděj je zpeněžil nezjištěným osobám na ptačí burze.

Boural opilý, bez řidičáku

V těchto dnech sdělil policejní komisař obvinění 23letému mladíkovi z Lounska z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vyšetřovatel čekal na výsledky krevních testů na zjištění hladiny alkoholu v krvi a také na výpis z evidence řidičů motorových vozidel, které prokazatelně potvrdily, že mladík řídil opilý a navíc v zákazu řízení. Těchto skutků se obviněný dopustil již 13. listopadu loňského roku, kdy jel v nočních hodinách s vozidlem zn. Renault Twingo po silnici č. 2501 v Postoloprtech ve směru na obec Lišany a po projetí pravotočivé zatáčky vjel vpravo mimo vozovku, kde přední částí vozidla poškodil sloup veřejného osvětlení a autobusovou zastávku. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Celková škoda byla vyčíslena na 75 tisíc korun.

Z bytu odcizil televizi s domácím kinem

Policisté šetří vloupání do jednoho bytu v Měcholupech, kam dosud nezjištěný poberta zavítal ve středu během dopoledne. Nezjištěným předmětem nejprve vypáčil vstupní dveře do domu a následně u dveří jednoho z bytů rozlomil vložku zámku. Vnikl dovnitř a odcizil televizor zn. Panasonic a reproduktory od domácího kina. Svým počínáním způsobil škodu za celkem 15 300 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 3. února 20100

 

 

vytisknout  e-mailem