Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Teleskopickým obuškem napadl pracovníka prodejny

Tábor – Soběslav – Následně zaútočil i na policejní hlídku. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Před sedmou hodinou večerní dne 13. listopadu 2013 byla policejní hlídka Obvodního oddělení PČR Soběslav vyslána do jednoho z místních obchodů, kde došlo k napadení personálu prodejny.
Mladík (23) z Českokrumlovska zde byl prodavačkou přistižen při krádeži láhve vodky. Na vzniklou situaci reagoval agresivním chováním a hrubými nadávkami. Po odebrání kradeného zboží byl dalším pracovníkem prodejny vyzván k opuštění prostoru u pokladen. Místo toho však uvedeného pracovníka napadl teleskopickým kovovým pružinovým obuškem a udeřil jej do hlavy a do ramene. Jeho agrese pak pokračovala rozbitím dvou skleněných výplní vstupního prostoru prodejny a gradovala napadením na místo přivolaných policistů. Ti byli k eliminaci jeho jednání nuceni použít zákonem stanovené donucovací prostředky. Agresor tak skončil v poutech na policejní stanici. Následné odborné měření potvrdilo mladíkovu opilost, v jeho organizmu kolovaly téměř dvě promile alkoholu.
Další šetření ukázalo, že se mladík takovéhoto jednání nedopustil poprvé a má za sebou již celou řadu majetkových i násilných deliktů. O jeho dalším potrestání tak bude opět rozhodovat soud. Zodpovídat se bude ze tří trestných činů, konkrétně z přečinu poškození cizí věci, výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Mimo jiné mu hrozí až trest odnětí svobody na dobu až čtyř let.     
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
15. listopadu 2013
 

vytisknout  e-mailem