Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Televize zdánlivě zdarma

DĚČÍN - Televize zdánlivě zdarma; Drahé bicykly; Stály ty disky za to?; Co nechceš, nech v autě! 

Úvěr na televizor ve výši necelých pětadvacet tisíc korun si vzal v jednom z děčínských elektromarketů jednačtyřicetiletý muž. Problém ale vyvstal společně se splácením této půjčky, kdy filuta do dnešního dne neuhradil svému věřiteli ani korunu, nehledě na fakt, že nereaguje na písemná ani telefonická upozornění. Do případu se tedy museli zapojit kriminalisté, kteří včerejšího dne proti nepoctivému muži zahájili trestní stíhání pro úvěrový podvod. Obviněný by za to mohl strávit až dva roky v nápravném zařízení.
 
 
Drahé bicykly
 
Děčínští kriminalisté včera zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody proti jednatřicetiletému chlapíkovi. Ten měl za poslední dobu odcizit dva bicykly za desítky tisíc korun. První sebral ve sklepě panelového domu v Březinách, kam se násilím vloupal, a druhý z volně přístupného suterénu domu v Benešově nad Ploučnicí. Policisté však výtečníčka dopadli a nyní se obviněný musí popasovat s hrozbou až tříletého vězení.
 
 
Stály ty disky za to?
 
Originálních škodováckých poklic na kola se zachtělo jednadvacetiletému mladíkovi z Varnsdorfu. Zvolil však velmi nevhodný způsob jejich nabytí. Místo, aby zašel do specializovaného obchodu, navštívil parkoviště u sportovní haly a odzdobil zde stojící Fabii. Majiteli tím způsobil škodu ve výši tisíce korun a sobě ve výši až tříletého pobytu ve vězení. Místní policisté ho totiž polapili a k dovršení všeho se ukázalo, že jde o recidivu.
 
 
Co nechceš, nech v autě!
 
Je až neuvěřitelné, jak mnoho lidí ponechává v zaparkovaných vozidlech cenné věci, zejména notebooky. A je také mnoho těch, kteří na takové počínání doplatí. Jeden příklad za všechny se odehrál v noci na včerejšek v zloději hojně navštěvovaném okolí sněžníku. Neznámý poberta zde ze zaparkovaného automobilu odcizil laptop a různé internetové zařízení, čímž uštědřil majiteli škodu ve výši přes pětadvacet tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení.
 
 
 
 
Děčín 13.7.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem