Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Téměř 200 nových osobních kamer

KRAJ – Krajský dar začíná už pomáhat policistům. 

Kvalitní záznam, intuitivní ovládání, odolnost přístroje či výdrž baterie jsou jen jedny z mála předností 188 nových osobních kamer, které pořídilo Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje z daru od Královéhradeckého kraje. Ve výkonu služby tak postupně tyto nové moderní osobní kamery nahradí stávající minikamery, které policisté používají.

Moderní technologie zefektivňují činnost všech složek v rámci krajského integrovaného záchranného systému, a jsem proto rád, že Královéhradecký kraj mohl finančně pomoci při nákupu nových osobních kamer pro policisty a policistky našeho regionu. Kamery umožní lepší obrazový záznam během výkonu služby, a tím lépe zdokumentují jednotlivé zásahy pro pozdější zkoumání. V neposlední řadě může prostřednictvím těchto anonymizovaných záznamů do práce policistek a policistů detailněji nahlédnout i veřejnost a získat tak představu, co jejich činnost obnáší,“ vyzdvihl hejtman Martin Červíček.

Minikamery používají policisté i policistky v kraji už řadu let. „Policistům pomáhají při zadokumentování možného protiprávního jednání, kdy záznamy z nich následně slouží nejen pro Policii ČR, ale i pro orgány činné v trestním řízení i orgány státní správy jako důkazní prostředek. Pomáhají policistům při zákrocích také zklidňovat vypjaté situace,“ uvádí plk. Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a dodává, že z praxe již řada takových záznamů z náročných zásahů již posloužila jako učební materiál pro nově nastoupivší policisty. Zapnuté minikamery slouží i jako prevence proti falešným obviněním, neboť poskytují záznam v nezkreslené ryzí podobě.

 „Naše policistky a policisté se účastní mnoha bezpečnostních opatření s velkou koncentrací osob na sportovních či kulturních akcích, kde zajišťujeme pro občany veřejný pořádek a bezpečí. Modernější osobní kamery pro nás budou bezesporu přínosem i v tomto ohledu,“ dodal plk. Petr Sehnoutka.

Téměř dvě stě osobních kamer za více než jeden a půl milionu korun si v těchto dnech do služby každý den obléknou policisté pořádkové, cizinecké či dopravní policie. Přístroje pořizují obrazový i zvukový záznam nejenom ve dne, ale i v noci a své uplatnění najdou i v těch nejnáročnějších klimatických podmínkách. Díky velkému datovému úložišti dokáží pořídit velice kvalitní až 12hodinový záznam.

mjr. Magdaléna Vlčková
19.4.2024

Odkazy do noveho okna

Nové osobní minikamery

Nové osobní minikamery 

Detailní náhled

Nové osobní minikamery

Nové osobní minikamery 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem