Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Téměř rok trápily občany případy vloupání do rodinných domů

BEROUNSKO – K vykrádání domů docházelo v dopoledních hodinách. 

Téměř rok trápily obyvatele Hořovic, Králova Dvora a Berouna případy vloupání do rodinných domů, kdy pachateli stačilo mnohdy pár minut k tomu, aby vykradl jejich obydlí. Svou trestnou činnost páchal většinou v dopoledních hodinách, kdy počkal na okamžik odchodu majitele domu. V některých případech i pouhý dopolední nákup poškozeného mu stačil k tomu, aby vloupání provedl. Pachatel použil k vniknutí dovnitř vždy násilný způsob a uvnitř bral vše co mu přišlo pod ruku. Poškozeným zmizela drahá elektronika, šperky, peníze a mimo dalších věcí dokonce i potraviny.

 

Kriminalisté se těmito případy intenzivně zabývali, vyhodnocovali zajištěné stopy, monitoravali místa a tipovali možné pachatele. Na horkou stopu je přivedly také poznatky z kriminálnlně závadového prostředí a postřehy občanů.Veškeré nashromážděné indicie je dovedly až k podezřelému 28ti letému cizinci, který se v minulosti obdobné trestné činnosti dopouštěl na území své domoviny. Delší dobu se vašk zdržoval na území města Hořovice. Dne 8. srpna 2016 v odpoledních hodinách však spadla klec a kriminalisté muže zadrželi přímo ve městě Hořovice.

 

Na základě dosavadního šetření mu kriminalisté zatím prokázali patnáct případů vloupání. I nadále dochází k vyhodnocování dalších stop, rovněž byla provedena domovní prohlídka, při které byly zajištěny věci pocházející z trestné činnosti, u nichž budou policisté zjišťovat majitele. Počet vykradených domů tedy ještě nemusí být konečný. Policisté předpokládají že obviněný muž by mohl mít na svědomí přes dvacet těchto případů. Celková způsobená škoda, která poškozeným vznikla, dosáhla zatím čásky 1.300.000,-Kč.

 

Muži bylo sděleno obvinění hned z několika trestných činů a to: krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce dva až osm let. V současné době je muž stíhán vazebně.

 

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
11. srpna 2016

vytisknout  e-mailem