Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ten si pokoj nedá

MOSTECKO - Teď mu hrozí 8 let; Do školy se prostě musí chodit; Místo ke spánku mu policisté změnili. 

Ten si pokoj nedá
První pracovní den tohoto týdne v ranních hodinách přišel 43letý muž ke své manželce domů, kde ovšem neměl co dělat. Vřelá návštěva to opravdu nebyla. Počáteční vulgární nadávky byl jen slabý odvar. Verbální napadení vygradovalo a Litvínovan měl ženě hrozit, že se nedožije Vánoc. Podle policistů vlepil poškozené facku do obličeje, zřejmě jako důkaz své mužnosti. Té se naštěstí nic vážného nestalo, ovšem manžel v ní vzbudil obavy o svůj život. Důvodem této agresivní a nevítané návštěvy bylo údajně stažení trestního oznámení, které žena podala na svého muže v poslední době. Tehdy policisté Litvínovana vykázali na deset dní z jejich společného obydlí. V současné době je tento zákaz soudně prodloužen do začátku ledna. Policisté útočníka zadrželi po předchozím souhlasu státního zástupce a umístili ho do cely. Od vyšetřovatele si převzal sdělení obvinění ze spáchání zločinu vydírání. Komisař podal návrh na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval. Bude-li uznán vinným, může strávit za mřížemi nejedny Vánoce. Hrozí mu totiž až osmiletý pobyt ve vězení.

Do školy se prostě musí chodit
Rodiče z Mostu zřejmě zapomněli, že děti v České republice musí chodit do školy. Muž ve věku 47 let a 37letá žena čelí obvinění ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Otec s matkou umožnili vést potomkům zahálčivý život a nedohlíželi na jejich pravidelné docházení do školského zařízení. Nezletilá dcera zameškala v loňské školním roce 135 hodin. Syn na tom je o trochu hůře, tomu rodiče neomluvili celkem 294 vyučovacích hodin. Děti jsou údajně často nemocné. Podle vyšetřovatele rodina navštěvuje lékaře opravdu výjimečně. V době absence si rodiče pro zadané domácí úkoly téměř nechodili. Policisté zjistili, že obdobná situace již v minulosti nastala a byli za ni potrestáni mosteckým magistrátem. Teď jim v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Místo ke spánku mu policisté změnili
Středečního dne ve večerních hodinách vyjížděli policisté do jednoho z bytů na Liščím vrchu, ve kterém mělo docházet k fyzickému napadání. Členové hlídkové služby zadrželi a převezli do cely 52letého Mostečana. Ten nejdřív vyřvával pod okny své známé a dožadoval se vstupu do bytu, a to i násilným způsobem. Poškozená z obav o svůj majetek dveře do bytové jednotky otevřela. Muž měl vtrhnout rovnou do ložnice s tím, že tam bude spát. Žena ho marně prosila, aby odešel. Vše bylo doprovázeno křikem, sprostými slovy a urážkami ze strany Mostečana. Odmítavý postoj zadrženého vyvrcholil tím, že z kuchyňské linky vyndal dva nože a měl hrozit, že všechny pobodá. Nevítanou návštěvu byla poškozená nucena ukončit přivoláním strážníků a policistů, kteří ho před domem omezili na osobní svobodě. Naštěstí veškeré výhružky skončily jen u slov. Na obvodním oddělení Zahradní si muž od policistů převzal sdělení podezření z přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování. Místo na spaní teď může nalézt za mřížemi. Za toto „přátelské“ setkání mu totiž hrozí, pokud bude uznán vinným, až tříletý trest.

por. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
16. prosince 2022

vytisknout  e-mailem