Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tentokrát si zloděj odnesl baterie v hliníkových krabicích

BŘECLAVSKO: Firma provozující výzkum opět postrádá zařízení.  

Mikulov - V poslední době se setkáváme s krádežemi jednotlivých dílů měřícího zařízení, které patří firmě provozující výzkumné práce zejména na Mikulovsku. Několikrát nám zaměstnanci oznámili, že jim chybí baterie, kabely či jim zařízení někdo úmyslně poškodil. Poslední případ se stal v těchto dnech za obcí Mikulov. U silnice vedoucí na Milovice si někdo nelegálně přisvojil 11 kusů baterií. Odcizením způsobil škodu za více než 80 tisíc korun.

Krádeže se rozjely již v loňském roce. V listopadu například pachatel odnesl 22 baterií, které firma rozmístila u cyklostezky mezi Nový Přerovem a Březím. Tady se škoda vyšplhala přes 200 tisíc korun. Ani specifické kabely nezůstaly bez povšimnutí. Přibližně ve stejném období chybělo u silnici z Mikulova na Dobré Pole najednou 13 kusů kabeláže za téměř 43 tisíc korun.
Chtěli bychom upozornit občany, že součásti měřícího zařízení jsou zcela specifické a nelze je upotřebit pro běžné využití. Krádeží si mohou pachatelé přivodit pouze nepříjemnosti, neboť se dopouštějí trestného činu, za který jim u soudu hrozí trest odnětí svobody.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 27. ledna 2014
krádeže Mikulovsko.mp3
 

vytisknout  e-mailem